Notorni radoholičar
4

Elon Musk ohrabruje uposlenike, šalje im e-mailove podrške i dovodi slavne ličnosti u tvornicu

Klix.ba
Elon Musk (Foto: EPA-EFE)
Elon Musk (Foto: EPA-EFE)
Opće je poznato da je osnivač i direktor kompanija Tesla i SpaceX Elon Musk notorni radoholičar. Prema riječima njegovih uspolenih Musk tokom teških perioda spava na hladnom podu tvornice kako bi mogao raditi skoro sve vrijeme i mrzi trošiti svoje vrijeme na nepotrebne sastanke. Također, mnogo je onih koji bi željeli raditi za Muska, a jedan od razloga mogu biti pogodnosti koje on nudi uposlenicima.

Josh Boehm, koji je radio za Muskov SpaceX, nedavno je na platformi Quora podijelio kako Musk stimulira i ohrabruje ljude koji rade za njega da lakše podnesu duge radne sate. Kada rade duže ili su pod većim pritiskom, Musk svojim uposlenicima omogućava besplatne večere, kafu i sladoled.

Dok s jedne strane mnogo traži od svojih uposlenika, s druge strane Musk uvijek nađe vremena slati im e-mailove podrške kojima ih potiče da rade više i bolje.

U njegovoj kompaniji zaposleni su i fizioterapeuti jer masaža pomaže ljudima da se lakše nose sa stresom. U njegovoj kompaniji često su prisutne slavne osobe.

"Jednom prilikom je Jennifer Aniston ručala s Elonom za stolom preko puta mog, jednom sam sreo Josepha Gordon-Levitta u kupatilu, a drugi uposlenici viđali su ljude poput Willa Smitha i Morgana Freemana u tvornici", napisao je Boehm.

Naveo je i da je Musk sve uposlene vodio na projekcije filmova "Gravity" i "The Martian".

"Veoma je zabavno kada SpaceX kupi sve ulaznice i kada te filmove gledate s gomilom pametnih magaraca koji su zapravo naučnici", napisao je.

Ipak, najveća prednost rada za Elona Muska je prilika za rad u tvornici raketa.

"Nevjerovatno je iskustvo kada sudjelujete u tome za šta ste sve vrijeme radili", rekao je Boehm.