|

Dvomjesečna medvjedica iz Tarčina seli se u Pionirsku dolinu, a zvat će se Aida

Dvomjesečna medvjedica iz Tarčina seli se u Pionirsku dolinu, a zvat će se Aida
216
Piše: E. Lj.
16.5.2019. u 13:01
107
komentara
216

dijeljenja
Dvomjesečna medvjedica iz Tarčina seli se u Pionirsku dolinu, a zvat će se Aida
Mladunče medvjeda koje je ostalo bez majke, a koje su spasili mještani Tarčina, prebačeno je u Pionirsku dolinu gdje će od sada biti njegov dom.
Dvomjesečna medvjedica spustila se u selo nakon što je ostala bez majke, a spasila ju je porodica Bećar iz naselja Gunjani u općini Kreševo u blizini Tarčina. Pretpostavljajući da su majku medvjedicu ubili krivolovci spasili su medvjedicu pružajući joj utočište u svom dvorištu i umjetno je othranjivajući. Bez obzira na njihovo insistiranje da se ponovo vrati u šumu, mladunče medvjeda se svaki put uporno vraćalo.


Ipak, svjesni da je ne mogu zadržati, tražili su siguran dom za medvjedicu. Uprava Pionirske doline odlučila je uzeti medvjedicu i brinuti se o njoj.

"Prije svega, medvjedicu moramo pregledati da vidimo da li je zdravstveno dobro. Prvi mjesec bit će na promatranju, a nakon toga se nadamo da će biti dio naše porodice. Naredni dani od ključne su važnosti za to. Cijeli tim veterinara i hranilaca Pionirske doline spreman je i željan da beba Aida izraste u zdravu i lijepu medvjedicu", rekli su nam iz Pionirske doline.Otkrili su nam i da će se medvjedica zvati Aida.

"Bila je to želja porodice Bećar koja je spasila mladunče medvjeda. Riječ je o intimnoj priči, a mi smo njihov zahtjev odlučili ispoštovati", rekli su nam.

Medvjedica Aid imat će vlastitu sobu, nastanbu i dvorište, a prve komšije će joj biti njeni već odrasli rođaci medvjedi Sonja i Sejo.
Prijavi grešku


Komentari (107)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...