Samo najukusnija jela
80

Dobrodošli na iftare na Malak Farmi: Gdje se tradicija susreće s okusima ljubavi i pažnje

Iftar na Malak Farmi
Iftar na Malak Farmi
Domaćine Malak Farme posebno raduje kada ih dođu posjetiti i znani i neznani gosti. Najdraže im je ugostiti svoje drage prijatelje na iftaru u mjesecu ramazanu. Vole ih poslužiti ukusnim jelima i pićima po brižno biranim tradicionalnim načinima pripreme i serviranja.

Mubarek mjesec ramazan doista nam donosi posebnu čar koja se najviše očituje upravo kroz iftare. U restoranu na Malak Farmi, ramazanski iftari su posebno obogaćeni pažljivo odabranim sastojcima domaćih proizvoda koje proizvode na Malak Farmi, a od kojih prave najukusnija tradicionalna jela.

Svake večeri u mjesecu ramazanu, kuhinja na Malak Farmi je u posebnim pripremama, s ciljem da gostima pruži autentično iskustvo i osjećaj topline doma. Njihovi domaćini brižljivo biraju svaki sastojak, od najsvježijeg povrća do najkvalitetnijeg mesa, kako bi osigurali da svako jelo bude harmonija okusa.

Na jelovniku se nalaze omiljena tradicionalna jela poput domaće tarhane, ukusne pite, hadžijskog ćevaba i mnogih drugih specijaliteta koji oduševljavaju goste.

Iftar na Malak Farmi
Iftar na Malak Farmi

Kombinacija domaćih sastojaka i receptura pripreme prenosi bogatu kulturu i naslijeđe našeg naroda, čineći svaki zalogaj istinskim gastronomskim užitkom.

Iftar na Malak Farmi nije samo obrok, već prilika da se okupe porodica i prijatelji kako bi zajedno podijelili radost i blagoslov ovog posebnog mjeseca.

Svojim gostima nude gostoprimstvo i toplinu koja čini da se osjećaju kao kod kuće. Stoga, neka njihova tradicionalna jela obogate vašu iftarsku trpezu i neka svaki zalogaj bude prožet najljepšim uspomenama.

Iftar na Malak Farmi
Iftar na Malak Farmi

Mesdžid na Malak Farmi

Na Malak Farmi se nalazi i mesdžid, kako bi njihovi gosti mogli polahko i na miru namaz obaviti. U neposrednoj blizini Farme je Džamija džemata Brežani, gdje se može i teravija klanjati.

Prodavnica na Malak Farmi

Prodavnica na Farmi će otvoriti svoja vrata te pružiti vam priliku da odnesete omiljene proizvode s iftarskog stola direktno u udobnost svog doma. Odaberite iz njihove ponude domaćih sokova, sirupa, meda i čajeva kako biste obogatili svoju ramazansku trpezu.

Ulaz na Malak Farmu je besplatan.

Rezervacija iftara je obavezna putem broja telefona 061 016 597 u periodu od 8 do 16 sati.

Iftar na Malak Farmi
Iftar na Malak Farmi

Gdje možete kupiti proizvode Malak Farme?

Proizvode Malak Farme možete kupiti na sljedećim lokacijama:

  • u prodavnici Malak Farme "Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar…" u Sarajevu na Saraj Polju, ul. Adija Mulabegovića br. 7

  • na Malak Farmi kod Kaknja

  • kućna dostava putem aplikacije Korpa.ba na području cijelog Sarajeva.