lifestyle
0

Disneyjevi klasici: "Trnoružica" u prodaji od 21. novembra

Klix.ba
Ove jeseni Tropik i Egmont vam predstavljaju kolekciju od 25 izabranih Disneyjevih priča. Došlo je vrijeme da i novim generacijama Disneyjeve bajke uljepšaju djetinjstvo.

Mališani, ali i njihovi roditelji, moći će uživati u pričama koje je na jedinstven način prenio Walt Disney svojim nezaboravnim ilustracijama koje zauvijek ostaju u srcima velike i male djece.

Od 10. oktobra svakog četvrtka na kioscima širom zemlje će se naći nova slikovnica. Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postat će sastavni dio brojnih porodičnih biblioteka. U kolekciji "Disney klasici - Priče uz koje se sretno raste" nalaze se "101 Dalmatinac", "Petar Pan", "Mala sirena", "Bambi", "Kralj lavova" i mnogi drugi naslovi.

Kako bi divno bilo biti princeza... imati predivne haljine, nakit i princa na bijelom konju.... o tome su oduvijek maštale djevojčice na svim krajevima svijeta, zanemarujući težak i trnovit put koji do pronalaska svoje sreće prolazi svaka princeza. Upravo o takvoj princezi pripovijeda "Trnoružica", sedma knjiga iz edicije, koju je od četvrtka, 21. novembra, moguće pronaći na kioscima širom BiH. Iako je prvobitnu verziju priče napisao Charles Perrault, braća Grimm mogu se smatrati autorima bajke koju je Disney 1959. uzeo za predložak svog animiranog filma.

Svima koji propuste neku od knjiga u redovnoj prodaji, bit će omogućeno da iste naruče putem službene web-stranice (www.tropik.ba) ili pozivom na telefon: 062/747-704. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici, a iz produkcijskih razloga knjige na ćirilici neće biti puštane u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi.