Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kome je post izgovor da se uvrijedi i ljuti na druge, taj ne mora ni postiti, dzaba se izgladnjuje
Zaista dobar komentar. Nažalost danas je ne samo post nego vjera mnogima izgovor da se uvrijede,ljute na druge i mrze drugoga
@Mojnik Amerikancisu najbolji narod sto sam ja vidio ,a vidio sam dosta svijeta !
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nikada neću dedu sa fesom zaboravit, ja i jaran na ljevoj obali mlatimo burek u sred ramadana a dedo laganini beciklo gura i dobaci nam " sretan vam ramazan omladino"
Sretan Vam Ramazan prijatelji 😊
Lijepo je postovati drugog. Ali to treba zasluziti. Cesto, kada se trazi da malo ti drugi tebe postuju krene napad. Recimo, zivim blizu dzamije, koja je preglasna i konstanto mi budi djecu. Ezan krene, psi pocnu da laju, haos i galama, nema spavanja. Izolacija na kuci vrh, prozori najnoviji. Kada zatrazim da utisaju i postuju pravo moje porodice da mirno spava, onda se oni osjecaju uvrijedenim. Problem je sto veliki broj vjernika umislja da se samo njihova prava i obaveze mora postovati.
@toh hoces broj ucaca rukje?
@entropium ne treba hvala. dovoljno je da se nade neki kompromis, malo smanji zvuk sa munare i da se djeca ne prepadaju. Uostalom, zivimo u modernom dobu, treba dzamije malo modernizovat. Napravit sistem kao nesto da se pretplatis a hodza ti salje signal na mobitel. Svi sretni i veseli. Vijernik obavijesten, ja naspavan, hodza uzo nesto malo od pretplate, BH telecom se nadje u tome. Mislim, nekada se sa munare cuo samo cisti glas, pa onda zvucnik, vrijeme je da se ide dalje ... samo digitalno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jucer su moje kolege rucali u drugoj prostoriji, to je postovanje!
to je slabost prijatelju...
Zvuči dobro i razumno. A pogodi zašto - napisao ju je musliman i to kao objašnjavanje "nas"...
Sve to super, ali bi i oni trebali više poštovati ostale. Mene kao ateistu, koji poštuje vjernike, uvijek čudno gledaju kad kažem da sam to ili me provociraju/vrijeđaju. Ne možeš tražiti da se tvoje poštuje ako ti i tuđe ne poštuješ, a ateisti i agnostici čine veliki dio populacije.
Ko je grijesio neka i posti!
kako vas CNN lahko kupi sa pet minuta pažnje..mi budisti ne padamo na ove fore... mi izvadimo šćap i bijemo, pa tek poslije pričamo lijepo.
jest ovaj svijet posto osjetljiv... ovaj tolerantan
radi se o kulturi zivljenja u miltietnickom drustvu ! svaka cast CNN !
Vodic za ophodjenje prema drugim ljudima: budi ljubazan i poštuj druge ljude pa ćeš moći očekivati da će i drugi poštovati tebe i da će uzvratiti ljubaznost. Postoje kulture sa drugačijim sistemom vrijednosti. Upoznaj ih, poštuj njihove različitosti pa će i oni poštovati tebe bez obzira što nisi poput njih.
I budi spreman kad naletiš na isfrustriraog kretena. Samo se odmakni od takvih ljudi - oni su ogorčeni zato što su nezadovoljni sobom i uvijek će naći razloga da mrze i preziru druge i drugačije.
ponašaj se kako se inače ponašaš...
hahahaha ovaj zadnji je najbolji... hahahahhaah
Post nije besmisleno dnevno gladovanje i žeđanje,niti noćno prežderavanje. Svaki iole učeni doktor će vam reći da je prehrana noću štetna. Metabolizam usporava, organi rade usporeno.. Bog je sve i nikako nije glup. Manite se praznoverja muhamedanci, vašeg dobra radi..
kaže organizam se čisti preko dana... pa onda za iftar krkaj za tri obroka odjednom.Pa jedenje u 3 ujutro... da li je to ok?
Bez namjere da ikoga uvrijedim, ali kako se ponašaju ovi migranti koji su mahom islamske vjere, trebao se napisati vodič za nekršćane tokom invazije Europe.
mogli bi se napisat i dodatni prirucnici - vodic za nekatolike - vodic za nejevreje - vodic za nebudiste - vodic za neateiste
sa budistima je rođo lahko, ni neznaš da su budisti dok te ne prebiju
cemu ovi vodici kad muslimani uopste ne postuju ateiste ni trunku a kamoli druge nemuslimane, da mogu glave "jugobalijske" bi nam osjekli a traze da postujemo njih i islam
Kako ne poštuju ateiste, pa grad sa najviše ateista na svijetu je Istanbul, grad koji je istovremeno vijekovima centar islamske civilizacije! Drugo je to što ti kao ateist hoćeš da se ljubiš sa svojim LGBT partnerima na javnim mjestima! To je stvar ateističke a ne islamske nekulture!