Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uostalom... Austrijanci rade na tome da produze od 2035. penziono godiste na 67. Iz vise razloga. Nema ko da puni kase fondova, a do tad racunaju da ce biti oko 3 miliona penzionera. Zatim, zbog boljih uslova zivota veliki broj ih je i dalje dovoljno vitalan da moze da radi - i da hoce da radi. I naravno.. onaj morbidni - lakse ih je nakon 67. prosto zatvoriti u stanove i penzionerske domove gdje nikom ne smetaju i polako i neprimjetno i odumru. Drzava ne zeli veliki broj penzionera. Skupi su za odrzavanje, samo trose resurse a zauzimaju jednako ili vise prostora kao i mlad bracni par. Plus, imaju brdo slobodnog vremena i redovno glasaju - pa im je tesko svima udovoljiti, a moras. To su svugdje glavni biraci koji su mahom i vlasnici nekretnina i ustedjevina. Na kojim sjede dok ne umru - sto je jos jedan razlog zasto ih drzave instinktivno ne vole. Guse ekonomiju. Bojim se da ce ovaj projekat \"Drustvo Kroz Bocanje\" ostati samo na papiru.
Ovaj projekat je pretpostavljam baziran na principu \"If you build it, they will come\"? Ja imam nekako utisak da gospodja ili gospodjica Turkovic, premda zivi \"na zapadu\" u Austriji od 1992. nije bas u tih 17 godina ukapirala da gradovi poput Beca ili Graca zauzimaju daleko veci prostor nego npr. Mostar, Zenica ili Sarajevo. Shodno tome, veliki broj tih penzionera mahom zivi u sredinama udaljenim po 4-5 U-Bahn stanica od parkovske povrsine pogodne za jedan takav poligon kao sto je npr. bocanje. Uz to, u slucaju da se penzioneri i dignu i na stakama i hodalicama i dodju preko pola grada - pretpostavljam da nije razmisljala o tome o kolikom broju penzionera je rijec. Austrija ima skoro 2 miliona penzionera. Nek ih je 20% dovoljno vitalno da boca to je kao da citavo Sarajevo podje na bocanje. Gdje stvoriti toliko zemljiste? A za \"brigu za jadne austrijske penzionere\" pitajte Forbes. Austrija je po njima na prvom mjestu u svijetu kao \"zemlja za penziju\".
sanja svaka cast :) sad nek se i ustrijanci uce druzenju
Ima pravo puno uspjesnih i pametnih Bosanaca i Hercegovaca ,ali ne mogu doci do izrazaja od ovih idiota u politickim uniformama... Svaka cast Sanja !!!!
svaka cast sanja! pozdrav iz salzburga
a što nije uvela hercegovačko druženje kao lijek protiv austrijske usamljenosti?
kako ljudi mogu biti u tudjini 15 godina, to je za ginisa :(((
Jel Sanja ova najružnija??(u veoma žestokoj konkurenciji)
bravo, čestike našoj Mostarki.