Komentari (298)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glupi smo generalno gledano, ko god kaže da nismo nije objektivan.
Da smo "glup narod" ne bi Evropa uvozila našu pamet. Sranje od istraživanja.
Uvoze besplatno skolovane ljude koji su spremni odmah raditi i u koje netreba ulagati 25 godina odgajanja i skolovanja...ali delimicno si i upravu svako pametan je odavno "zbrizao".
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
crnogorcima bilo mrsko raditi test inteligencie
hahahahahahah ludi su oni. gdje to procita? ja nmg da nadjem ??? daj link
Riječ inteligencija potiče od latinske riječi inteligere i znači razumijeti, shvatiti. Jedna od definicija inteligencije je i ta da je to mentalna karakteristika koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagođavanja na nove situacije, razumijevanja i korišćenja apstraktnih pojmova i korišćenja znanja za snalaženje u okolini. Ne postoji, međutim, opšteprihvaćena definicija inteligencije, jer još uvek ne postoji opšteprihvaćena teorija inteligencije, a definicija dolazi tek nakon teorije. ....jest jednako, slovenci I srbijanci JESU inteligentniji od nas :) a pod nama podrazumijevam sve gradjane BIH!!
slazem se! tacno 100%! ko kaze drugacije, nema bas dobar dodir sa realnoscu! cast izuzetcima, koji uglavnom vise nisu tu... jer su inteligentni...:)
Sve je dobro dok ti je IQ veći od pulsa :)))
Da smo inteligentan narod nit bi imali ovakvu vlast niti ovakvu državu. Pametni ljudi su davno pobjegli iz ove zemlje.
Ok, i jesmo neracionalni i poglupi, ali ne ovoliko. Ovaj članak ništa ne govori, ne kaže koji su parametri mjereni, da li je istraživanje bilo kulturološki i lingvistički nezavisno...ništa u ovom članku koji su svi portali nekritički prenijeli nema veze ni sa čim. Tekst očajan.
Znaci Srbija bolja od Hrvatske i BiH, tacnije ima bolje skolstvo ili Ceska (autor) bolja od Njemacke? Gluposti koje je ceski govnar naskrabao. Kad, ko i gdje je mjerio IQ masovno od Bosanaca?
Ceska bolja od Njemacke, Irske i Danske?
Srbija je bolja samo za 1 više, ali i jedni i drugi spadaju pod normalnu inteligenciju dok BIH ispodprosječnu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zato imamo Teslu, Andrića i sve one inovatore koji uzimaju medalje po svijetu... prije ce biti da je IQ ovog ko je pravio mapu prenizak ili da naravno radi u prilog Bolonjskoj deklaraciji i sistemu obrazovanja koji nas sve zaglupljuje...
Da samo napomenem da mislim na Balkance a ne pojedinacno na zemlje EX Yu
Odbiti procenat Srba i Hrvata u BiH i ostaje ti prosjek kao i u Albaniji.
kuku nama haha
Dodik je nas ostetio za jedno dobrih 50 IQ poena sa otvaranje aerodroma u Trebinju.
Kaze ceh koji jos uvijek ima donet da ide u hrvatsku na more. Ipak bi ovoj njegovoj hrvati trebali da imaju visi iq nego cesi. Nego kako cesi imaju visi iq od njemaca il nekih drugih zemalja. Voli sebe nema sta a o drugima nema pojma. Cuj to crna gora n/a, lijeni bili da se testiraju.
ma mars u pm
Uradio sam IQ test hvala bogu bio je negativan
Ovo je jasno iz priloženog. Priča na koju se u BiH dobijaju izbori ne prolazi kod inteligentnih ljudi.
Po ovoj "analizi" cijeli nekadašnji Istočni blok je glup iako je npr jedan Sovjetski Savez iznjedrio fizičare, matematičare i brojne naučnike. Jugoslavija koja je imala sopstvenu industriju i razvijenu nauku itd ispade jako neinteligentna a jedna Češka koja je do jučer slovila za evropsku vukojebinu kao sad ima odjednom nadprosječni IQ. Suština mog komentara je da ovaj njegov test nije bio test IQ-a već test organizacije u jednoj državi. Što je sistem korumpiraniji, organizacija je gora a samim time i obrazovanje/primjena znanja trpe veliku štetu. Da je napravio neki IQ test koji se bazira na osnovnim stvarima koje su zajedničke za cijeli svijet (a ne onaj koji se bazira na informatičkoj pismenosti) onda bi vjerovatno prosjek bio svuda oko 90.
druze slazem se. koliki iq imaju sovjetski savez, jugoslavija pa vise ne postoje. a jadni cesi postadose bogati cesi e to je pravi iq.