Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova prethodna generacija nije imala mobitele pa su ratovali, glasaju za stranke koje ih ukopavaju i slusaju cecu. Zar nova generacija moze biti gora od ove?
Parkovi zjape prazni, sve manje djece koja zanemaruju fizičke aktivnosti, a sve više onih tzv. gejmera. Samim tim se javljaju i problemi s zdravljem, ode kičma, oči, zakrljžava sve. Kad se sjetim djetinjstva, fudbala i šutanja lopte po čitav dan. Kući ulazio samo kada bi trebao jesti i spavati navečer, zaboravljao kako mi roditelji izgledaju. A danas GTA V, po čitav dan se lafo nešto ganjaju. E moja djeco..
Ja govorim na nivou BiH i ovo pričam iz svakodnevnih priča koje čujem i vidim, naravno. Ne pričam za Ameriku ili Litvaniju. jer ne znam kakva je tamo situacija.
@BikKojiSjedi Ma brzo sam pisao, ima još grešaka. Znaš šta sam htio reći. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Istina da djeca previse koriste telefone. Ali gotovo sve kompanije za telefonske sisteme npr. Google su razvili neki nacin ogranicavanja i kontrole, samo sto su vecina nasih roditelja premalo edukovana da bi to znali...
Da bi situacija bila još gora pola nas ovaj tekst čita na mobitelu
Kokain = mobitel kako divna komparacija osim činjenice da je kokain 100 puta skuplji i štetniji za zdravlje, al bitno je da bude naslov pompezan KOKAIN - MOBITEL
Cuj kokain pa i nije ovisnost neka sto nije rekla za maricu, daspi i tozu
""Skora istraživanja pokazuju da kontinuirano korištenje tehnologije više od četiri sata utječe na način na koji se naš mozak ponaša i dovodi do pojačanog rada centra koji izaziva zadovoljstvo. Ovisnost o tehnologiji i mobitelima ima isti učinak na dječiji mozak kao kokain. Čak i direktor neuronauke na UCLA univerzitetu Peter Whybrow, naziva ovu pojavu 'elektronski kokain'", kazala nam je Čerkić." Budala. Znaci kad radis 4 sata za racunarom - to ti dodje ko kokain.
Rintanje za kasom ili u kladionici je takodje zadovoljstvo jer tehnologija utice da se mozak ponasa. Sacuvaj me boze ovih nasih psihologa. Svugdje u svijetu to i jesu ljudi s licnim mentalnim problemima, koje ili je strah otici psihijatru ili ih zbog licnog iskustva zainteresuje psihologija. No kod nas je to pored toga specijalna grana "nesposobnih za medicinu i zubarstvo" - ali koji bi htjeli da si mogu prikaciti ono Dr. uz ime.
Eh da je ko kokain
Jesil ti Zeno Bozija svjesna DA sve fabrike rade pomocu interneta savremenih robota racunara i tebi je to kao kokain? Da istog tog mobitela ili interneta nestane na 2 mjeseca ti marke u dzepu ne bi imala shvati, svijet napreduje tehnologijom ako ste vec zaostali toliko kupite sebi knjiga i citajte
Znam neke klince koji vole gledati svoje crtace, igrice, pjesmice na tabletu/telefonu/laptopu... ali sve to bacaju bez razmisljanja kad im se predlozi bilo kakva akrobatika 🤸🤹️⚽️🏃 🏍😃 Nije do bebaca, do odraslih je...
mjenjam siemens c35 za gram kokaina
Sukob generacija
U sustini cemo se baviti posljedicama..Tacno je da ce psihijatri i psiholozi u iducim decenijama imati pune ruke posla.Svi smo mi inficirani smart mob i tehnologijama i naravno da ce posljedice imati svoj ucinak..Virtualni svijet i bijeg od stvarnosti su in u svim drustvenim slojevima nazalost.
trebamo im kupit ovaj novi iphone x kazu on ne steti dobar je za djecu :)
Nemoguće je u današnji vakat distancirati djecu od djece. Može jedino ako će svaki roditelj biti kraj njega 24 sata na dan, ali to je mission impossible. Ono što svaki roditelj može jeste da dozira djetetu pristup internetu i da ga edukuje i upozorava na sve opasnosti koje nosi internet s sobom. Ako to ne budu radili, veoma lako se mogu desiti neke strašne stvari vašem djetetu, jer je internet leglo pedofila, kriminalaca, psihopata i raznih drugih profila poremećenih ljudi.
I ne znam Klixe što ste brisali ovaj članak, koji stw već bili objavili prije par dana, pa ga u roku od par minuta izbrisali. Ne kontam u čemu je zonfa..
od interneta*