Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zahvaljujuci BAHCECI-ju i njihovom strucnom osoblju nasa culica raste u stomaku...hvala vam sto postojite...
Imam prijatelje koji su 15 godina u braku 10 godina su se borili da dobiju svoju bebu, rasprodali su sve sto su imali nema gdje nisu bili i sta nisu pokusavali, onda su odustali. prodali su cak i stan. Sad su podstanari, zatrudnila je prirodnim putem i sad je u osmom mjesecu trudnoce ;)
Mogu li lezbejke
@Oroboros. Upravu si mozda malo mozda nikako. Krisćani znam u njemaćkoj zabranjuju. ali njih niko ni dva posto..
Dobro kad ima i kod nas u Bosni to. Inaće sam je teśko bośnji dokazati. Inaće uvijek źene su kod bośnje krive. I onda nisu se raspitali i lupaju gluposti. Ko zna ćiju spermu itd itd. Svako ko ima problema nakon godinu bez djece. Traźite spas nije bitno do koga je..
Najvažnije je donijeti 4000 KM za prvi put,pa je tek onda najvažnije donijeti živu i zdravu bebu na svijet.Naravno,ako ne uspije prvi put,onda je najvažnije donijeti 3500 KM,pa tek onda je najvažnije donijeti živu i zdravu bebu na svijet.
Hvala nauci i medicini to su toliko napredovali u zadnjih 50 godina pa sada par koji prije nije mogao da uziva u sreci biti roditelj, sada mogu uzivati. I jebi se religijo koja zabranjuje van tjelesnu oplodnju u 90% islamskih zemalja na istoku, 29 zemalja afrike i 19 saveznih zemalja SAD.
Nije istina da Islam zabranjuje vantjelesnu oplodnju. Konsenzus uleme je da je to dozvoljeno pod uslovom da je par u bracnoj zajednici i da se ne koristi genetski materijal treceg lica. Ako ovako kaze ulema selefijskog pravca onda ni oni malo liberalniji sigurno ne govore drugacije.
Kao prvo nauika i medicina ne omogucavaju svima da postanu roditelji!!!! ZNACI NISU SVEMOGUCE I NE MOGU SVAKOM PARU OMOGUCITI DA DOBIJE DIJETE!!! Drugo, ranije tj prije tih 50 god OVOLIKO PAROVA NIJE IMALO PROBLEMA SA NEPLODNOSCU!!! Za neplodnost se moze zahvaliti i nauci koja eksperimentise sa ljudskim rodom!!! U svakom slucaju ovo je odlicna stvar za one koima je potrebna i ako se koristi regularno!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A sta se desava sa oplodenim jajnim celijam koje ostanu nakon postupka? Zalede se i kao cekaju drugi postupak! Sta ako do drugog postupka IVF ne dode STA SE DESAVA SA NJIMA???
A koliko puta u ženi dođe do oplodnje jajne stanice pa se tako oplođena stanica ne zakači na zid maternice? Dakle, ništa neobično, osim što se jedan proces dešava u ženi a drugi van nje.
Ocito da nisi razumio pitanje, to sto se desava u zeni je prirodno i ako se nezakaci odumire. Zaledene oplodene jajne celije se mogu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sta se sve "rodilo" ovih godina ovom metodom a da mi za to ne znamo. Nažalost . Ne bi me cudilo da su se i nindze kornjace rodile.
sta??? o kojim glupostima blebeces tu??
Nema ništa neprirodno u MPO (medicinski potpomognuta oplodnja). Problem je što ljudi koriste kolokvijalne nazive "vještačka oplodnja" ili "beba iz epruvete" pa onda ima ovakvih rezonovanja. Razlika između beba kod "normalne" i medicinski potpomognute oplodnje je kao razlika između jabuka čije je stablo samoniklo iz sjemenke ili ga je čovjek zasadio.
Sponzorirani članak! Ako je članak o vantjelesnoj oplodnji, onda se ne navodi ime određene klinike ili ljekara, nego se piše objektivno.