Bebe
2

U nedjelju 32. GuGu bazar

Klix.ba
26. GuGu bazar
26. GuGu bazar
Majke i volonteri GuGu portala održat će u nedjelju, 15. septembra, 32. GuGu bazar u prostorijama Centru za djecu i omladinu na Grbavici, u periodu od 12 do 14 sati.

Na bazaru će se naći donirana odjeća, obuća, igračke i nakit, koji se mogu iskoristiti kao odlični pokloni vašim najdražim.

Sama ideja o osnivanju jednog ovakvog bazara je proistekla iz razgovora na GuGu portalu između roditelja, kako bi svake sedmice pomogli jednom djetetu ili samohranoj majci.

"Najprije se prikupljaju donacije u odjeći, obući, igračkama i nakitu i to je odlična prilika za one koji ne znaju šta bi sa starim stvarima, poklone ih u dobrotvorne svrhe", naveli su iz GuGu tima.

Prikupljene stvari se potom razvrstavaju, slažu i prodaju na samom Bazaru koji se održava jednom mjesečno.

"Sav prikupljeni novac se utroši za kupovinu hrane, higijenskih proizvoda ili uplata za liječenje i kupovinu lijekova našim sugrađanima. Također, imamo nekoliko osnovnoškolaca – stipendista. Na Bazaru su prisutni i komercijalni izlagači, čiji dio prihoda također ide u fond Bazara iz kojeg se dalje raspoređuju donacije", navode iz GuGu tima.