BiH
29

Humanitarni bazar: Kupite jeftinu odjeću i pomozite socijalno ugroženima

Klix.ba
Još jedan humanitarni Pomozi.ba bazar održat će se ovog vikenda u Sarajevu. Bit će to još jedna prilika posjetiocima da za malo novca kupe nešto kvalitetno, ali i da pomognu socijalno ugroženim porodicama, budući da sav zarađeni novac ide upravo njima.

Na bazaru će biti izložena roba iz Njemačke, Austrije, Švedske, Danske i BiH, a cilj je, kao i do sada, da se osiguraju sredstva za ljude kojima pomaže Udruženje Pomozi.ba, a kojih je iz dana u dan sve više.

"Sva izložena roba će koštati od 1 do 10 KM, a ima dosta kvalitetnih stvari, tako da na taj način svi mogu kupiti nešto korisno za sebe, a ujedno i pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Plan je da se sljedećeg mjeseca otvori Radnja dobre volje po uzoru na američki Goodwill Store", kaže Elvir Karalić, osnivač Udruženja Pomozi.ba.

Bazar će se održati u subotu i nedjelju, 16 i 17. novembra, od 10:00 do 18:00 sati u ulici Azize Šaćirbegović 48 (prekoputa tržnog centra Robot u Hrasnom).

Od decembra će na toj lokaciji svaki dan biti biti otvorena radnja i svi koji to žele moći će donirati svoje stvari ili, ako nisu u stanju lično ih donijeti, dovoljno je pozvati broj 062/839-000 i aktivisti Pomozi.ba će doći da preuzmu stvari gdje vama odgovara.