Bebe
8

U Mostaru se otvara škola za trudnice

FENA
U okviru Regionalnog medicinskog centra "Dr. Safet Mujić" u Mostaru, u četvrtak, 8. maja, s početkom u 11 sati, bit će otvorena škola za trudnice.

Radi se o projektu koji u BiH provodi Cryo-Save, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija, koji za cilj ima pomoći trudnicama psihofizički se pripremiti za porođaj, naučiti pravilno dojenje, njegu bebe, te dobiti odgovore na sva druga pitanja kako bi se što bolje pripremile za njihovu najljepšu ulogu u životu - majčinstvo.

Inače, u okviru projekta otvoreno je ili reaktivirano više od 20 škola za trudnice u BiH, a vrijednost projekta je preko 300.000 maraka.

Do sada su otvorene ili reaktivirane škole u Sarajevu, Zenici, Laktašima, Doboju, Istočnom Sarajevu, Prijedoru, Bihaću, Novoj Biloj, Travniku i drugim gradovima, saopćeno je iz Cryo-Savea.

“Prijatelj škola za trudnice” naziv je projekta koji Cryo-Save provodi u Bosni i Hercegovini donacijom opreme za efikasan rad škole, a koja ima za cilj pomoći trudnicama da se psihofizički pripreme za porod, da nauče pravilno dojenje, njegu bebe, te dobiju odgovore na sva druga pitanja kako bi se što bolje pripremile za njihovu najljepšu ulogu u životu, majčinstvo. Psihofizičku pripremu trudnica će raditi tim iz bolnice, odnosno babice i doktori.