{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet godina uspješnog rada: Cryo-Save daruje porodice koje pohrane matične ćelije

7.5.2014. u 10:20
1
Pet godina uspješnog rada: Cryo-Save daruje porodice koje pohrane matične ćelije
1
Pet godina uspješnog rada: Cryo-Save daruje porodice koje pohrane matične ćelije
Cryo-Save, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija, počela je sa svojim aktivnostima u Bosni i Hercegovini 2009. godine, kada je bio mali broj roditelja koji su znali za mogućnost čuvanja matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce.
Danas su roditelji informisani o značaju pohranjivanja matičnih ćelija što dokazuje podatak da je do sada 4500 porodica uspješno sačuvalo matične ćelije svoje djece u Cryo-Saveu, što Cryo-Save čini i vodećom bh, ali i vodećom regionalnom bankom. Povodom 5 godina rada u BiH, Cryo-Save će nagraditi pet porodica sa 500 KM popusta, a sve porodice koje u maju i junu žele sačuvati matične ćelije svoje djece dobit će vrijedne poklone Cryo-Save partnera.

"Za proteklih pet godina 4500 porodica je dobilo priliku da pohrani matične ćelije iz krvi i tkiva pupčane vrpce svoje djece, i oni su za sigurniju budućnost svoje porodice izabrali Cryo-Save. Mi ćemo u maju i junu svim porodicama koje se odluče za pohranjivanje matičnih ćelija u Cryo-Saveu uručiti vrijedne poklone. Pored naših redovnih aktivnosti, u proteklom periodu smo realizovali mnoge društveno odgovorne projekte na koje smo posebno ponosni. Pokrenuli smo, reaktivirali ili pomogli rad 20 škola za trudnice, pripremili smo 2 izdanja priručnika za trudnice 'Trudnoća i porođaj-Psihofizička priprema trudnice za porođaj i majčinstvo' koji su potpuno besplatno na raspolaganju svim trudnicama širom BiH. Posebno treba spomenuti Program besplatnog porodičnog pohranjivanja matičnih ćelija, koji je osmišljen tako da pomogne porodicama koje očekuju prinovu, a u užem krugu porodice imaju člana kojem je dijagnostifikovano oboljenje koje se može tretirati matičnim ćelijama. Za ove porodice Cryo-Save će potpuno besplatno pohraniti matične ćelije u Belgiji, gdje će biti na sigurnom u slučaju da zatrebaju za liječenje. U Program besplatnog pohranjivanja do sada su ušle 44 porodice, a Cryo-Save je jedina banka koja ima ovakav program besplatnog pohranjivanja, konkretne pomoći onima kojima je to najpotrebnije“, izjavila je Sanja Todorović-Vujičić, generalna direktorica Family-Plusa, ovlaštenog i ekskluzivnog partnera Cryo-Saveaa za BiH i dodala da su ovo samo neki od preko 100 projekata koje je Cryo-Save do sada uradio u BiH.

Pored akcije u maju i junu Cryo-Save će nastaviti sa proslavom pet godina rada na dječijim sajmovima, koji će u maju biti održani u Mostaru i Banjoj Luci, gdje će za sve posjetioce biti pripremljena iznenađenja i vrijedne nagrade.

"Želimo se zahvaliti svim porodicama koje su pohranile matične ćelije u Cryo-Saveu i pozivamo ih da nam se pridruže na sajmovima u Mostaru i Banjoj Luci. Nakon pet godina želimo da se zahvalimo i medijima koji su odgovorno informisali i edukovali javnost o značaju matičnih ćelija, te doktorima ginekolozima i njihovim timovima na velikom profesionalizmu i vještini. Važno je napomenuti da su resorna ministarstva zdravlja ovu oblast uredila po najvišim evropskim standardima i na taj način omogućili svim porodicama, koje to žele, da mogu sačuvati matične ćelije svoje djece, za njihovu sigurniju budućnost, kao što to mogu napraviti i sve porodice u Evropi“, izjavila je Sanja Todorović Vujičić, generalni direktor Family-Plusa.

Cryo-Save je vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija osnovana 2000. godine, posjeduje 5 vlastitih laboratorija, prisutna je na 6 kontinenata u preko 70 zemalja svijeta. Cryo-Save je jedina banka iz Evrope koja se nalazi u TOP 10 banaka svijeta, od ukupno 485 koliko ih trenutno posluje u svijetu. Broj sačuvanih uzoraka, koji prelazi 250.000, Cryo-Save čini najvećom bankom u Evropi, a najsavremeniji standardi i tehnologija garantuju da su matične ćelije pohranjene u Cryo-Save-u prihvatljive u svim klinikama, bolnicama i institutima širom svijeta. Do sada je 4.500 porodica iz BiH uspješno pohranilo matične ćelije svoje djece u Cryo-Saveu, za sigurniju budućnost cijele porodice.

Više informacija na www.maticnecelije.eu.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: