{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cryo-Save i Mercator BH predstavili zajedničke projekte

Klix.ba
20.3.2014. u 12:32
18
0
Cryo-Save i Mercator BH predstavili zajedničke projekte
18
Mercator BH i kompanija FAMILY-PLUS, ekskluzivni i ovlašteni partner Cryo-Save-a, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija za BiH, danas su predstavili zajednički projekat koji će biti od koristi za lokalnu zajednicu, kupce Mercatora BH i korisnike usluga Cryo-Savea.
Ovom saradnjom kupci Mercatora će imati dodatne pogodnosti. Svi korisnici Mercator Pika kartice moći će ostvariti popust u visini od 50 EUR-a prilikom plaćanja usluge pohranjivanja matičnih ćelija, kao i popust od 30 % za DNK analizu koji se odobrava za njih i njihove porodice.

“Jedno od strateških opredjeljenja Mercator BH jeste da svoju ponudu i usluge jasno diferencira u odnosu na konkurentsko okruženje, bilo da se radi o atraktivnim proizvodima sa prihvatljivim cijenama ili o nekim dodatnim vrijednostima koje naš kupac može ostvariti kupovinom u Mercatorovim trgovinama. Vodeći se ovim strateškim opredjeljenjem prepoznali smo mogućnost da u saradnji sa Cryo- Saveom svim korisnicima Mercator Pika kartice omogućimo da ostvare povoljniju uslugu čuvanja matičnih ćelija kod vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija. Kao što vidite, ovaj put smo išli i korak dalje, pratimo savremene trendove i svjesni smo rastućeg interesa za pohranjivanje matičnih ćelija. Ponudu za saradnju na ovom području smo odmah sa zadovoljstvom prihvatili. U našim Centrima biće realizovane promocije i predavanja koja su edukativnog karaktera za buduće majke i sve koji pomažu majkama da budu uspješne u svojoj najljepšoj ulozi. Smatram da će kupci prepoznati naša nastojanja i iskoristiti mogućnosti koje im nudimo kroz ovu saradnju”, istakao je ovom prilikom g-din. Neven Hadžisulejmanović, direktor društva Mercator BH

"Cryo-Save, kao najveća i vodeća evropska banka matičnih ćelija, predstavlja najviše svjetske standarde u ovoj oblasti. Mercator je vodeći trgovački lanac u regionu i sasvim je logična saradnja između vodećih brendova, a što će donijeti nove mogućnosti i benefite za korisnike naših usluga. Zajedničkim projektima želimo obogatiti naše društveno odgovorno poslovanje, a regionalno iskustvo Mercatora će nam biti od izuzetnog značaja, jer je Mercator poznat po društvno odgovornim akcijama, te brigom o svojim kupcima, ali i široj društvenoj zajednici. Prvi projekti koji su od značaja za širu zajednicu su već započeli, i trajaće tokom čitave godine“, izjavila je g-đa Sanja Todorović-Vujičić, generalna direktorica FAMILY-PLUS-a.

FAMILY-PLUS, partner Cryo-Savea u BiH, predstavio je novo izdanje priručnika za trudnice „TRUDNOĆA I POROĐAJ - Psihofizička priprema trudnice za porođaj i majčinstvo“ koji je dostupan potpuno besplatno svim trudnicama u Bosni i Hercegovini.

Priručnik za trudnice je pripremila kompanija FAMILY-PLUS, ekskluzivni i ovlašteni partner Cryo-Savea, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija, uz veliku podršku Mercatora i ostalih partnera projekta, a to su: Dukat, Podravka, Salvus, Baby Centar, Alma Ras, Fructal, Didaco, Nova banka, Solgar, Cella Viva, Porodilište Podobnik. U sadržaju novog izdanja Priručnika koji je urađen u saradnji sa relevantnim stručnjacima, ljekarima, akušerskim sestrama itd. Na 70 strana u koloru i tiražu od 30.000 primjeraka, koji su besplatno dostupni svim trudnicama u BiH, detaljno su obrađene teme koje su vezane za trudnoću, porođaj i majčinstvo.

,,Novo izdanje ima poseban značaj jer su u njemu uvrštena iskustva majki kojima je od velike koristi bio upravo prvi Priručnik koji smo izdali prošle godine. One su, prenoseći svoja iskustva, poboljšale ovogodišnji Priručnik, a koji će svim budućim roditeljima pružiti potrebnu pomoć i podršku kada dolazi novi član porodice. Biti roditelj je jedno čudesno putovanje i jedno od najuzbudljivijih ljudskih iskustava . Ovaj priručnik je tu da pomogne svim budućim roditeljima da se suoče sa izazovima, nadama, strahovim,a koji su dio porodičnog života, i da im da odgovore na njihova brojna pitanja. Posebno se zahvaljujem svim partnerima, a to su: Mercator, Dukat, Podravka, Salvus, Baby Centar, Alma Ras, Fructal, Didaco, Nova banka, Solgar, Cella Viva, Porodilište Podobnik na velikoj pomoći i saradnji, izjavila je na promociji g-đa Todorović-Vujičić.

Sve zainteresovane trudnice mogu dobiti besplatan primjerak Priručnika u školama za trudnice, ginekološkim zdravstvenim ustanovama, kako javnim tako i privatnim, ili ga naručiti u elektronskoj verziji na www.maticnecelije.eu. Priručnik se može preuzeti i direktno u kancelarijama Cryo-Savea u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli.

O Cryo-SaveuCryo-Save je vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija, sa 5 vlastitih laboratorija u Belgiji, Njemačkoj, Indiji, Južnoafričkoj Republici i Arapskim Emiratima, prisutna na 6 kontinenata u preko 70 zemalja svijeta. Cryo-Save je jedina banka iz Evrope koja se nalazi u Top 10 banaka svijeta, od ukupno 485 koliko ih trenutno posluje u svijetu. Broj sačuvanih uzoraka, koji prelazi 250 000, Cryo-Save čini najvećom bankom u Evropi, a najsavremeniji standardi i tehnologija garantuju da su matične ćelije pohranjene u Cryo-Saveu prihvatljive u svim klinikama, bolnicama i institutima širom svijeta. U BiH Cryo-Save je prisutan od 2009., a do sada je više od 4.000 porodica uspješno pohranilo matične ćelije svoje djece u Cryo-Saveu, za sigurniju budućnost cijele porodice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: