Trenutak za cijeli život
1.5k

Tata je pričao bebi dok je bila u trbuhu, a kad se rodila uzvratila mu je najljepšim poklonom

DP
photo: unsplash
photo: unsplash
Svaki budući roditelj tokom trudnoće sanja prizor kakav je doživio jedan otac iz Brazila.

Tenzija koju budući roditelji osjećaju u posljednjim sedmicama trudnoće doživi vrhunac prilikom prvog susreta s bebom. Takvi trenuci su puni emocija, posebno kada beba pokaže mami i tati da joj je lijepo u njihovom društvu.

Par iz Brazila doživio je takvo iskustvo u porodilištu zahvaljujući reakciji njihove tek rođene bebe. Samo nekoliko trenutaka poslije dolaska na svijet, beba Antonella razveselila je svoje roditelje najljepšim osmijehom. Osmijeh nije došao slučajno. Antonella je zapamtila glas svog oca, jer je razgovarao s njom dok je bila u maminom trbuhu.

Flavio Dantas je na Instagramu objavio dirljivi post, rekavši da je oduševljen zbog reakcije svoje novorođene kćeri.

"Ne mogu objasniti svoje emocije u tom trenutku. Dok je Antonella bila u maminom trbuhu, svakog dana sam joj govorio da je volim. Pričao sam joj da ću uvijek biti tu za nju i obećao biti najbolji otac na svijetu. Kada se rodila, odgovorila mi je divnim osmijehom", navodi Flavio.

Brazilac je bio veoma uzbuđen poslije rođenja bebe, a sretan dan obilježio je s nekoliko fotografija na Instagramu. Antonellina majka Tarsila također je podijelila fotografije kćeri. U opisu jedne stoji da je Antonella "poklon od Boga", prenosi Bored panda.

"Ako se bogatstvo može opisati riječima, reći ću samo jedno: ti si moj dragulj izbrušen Božjim rukama", napisala je Tarsila.

Sretna porodica živi u Riju. Flavio je pripadnik vojne mornarice, a Tarsila radi u ugostiteljstvu.