Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Montessori naučnica koja je izmislila ovaj metod je imala 1 dijete i dala ga na usvajanje i odgoj drugoj porodici dok je ona razvijala metod. Metod u teoriji ne zvuči loše ali u praksi je katastrofa. Nakon osnovne škole Montessori učenici se mogu upisati samo u Montessori srednje škole jer imaju strašne rupe u znanju a da ne govorim o strukturi...ovo vam kažem iz ličnog iskustva. Obrazovanje u BiH potrebno je iz temelja mijenjati i prilagoditi ali nikako kao Montessori!!!!
Da bi se "montesorirali" ne morate slati djecu u skupe skole/vrtice. Bar danas imamo na dlanu (citaj: u mobitelu) sve fore i fazone, pa osim sto fejzbukamo, mozemo istraziti principe ovakvog pristupa i prilagoditi ga vlastitim vidjenjima. Nekom je preslobodno, nekom glupo, nekom fenomenalno-pa ti uzmi sta ti pase, izbij djetetu mobitel iz ruke i napravi insana od njega.
Imao sam priliku prisustvovati jednom u ovoj skoli. Smatram da sadasnji sistem obrazovanja definitivno treba debelo mijnjati, ali Montesori, bar ovo sto sam vidio, je radikalno i iskreno mi se ne svidja, sto ne znaci nuzno da je lose, ali malo je previse "slobodno".
Ljudi s parama šalju djecu u Montessori, pare čine djecu srećnim, još im nađu dobar poso preko štele i eto ti statistike da su Monstessorijevci sretni ljudi
Montessori ima po cijelom svijetu, u nekim drzavama je besplatno i u mnogim stela ne igra tskvu ulogu kao u nasem drustvu. Samo da podjelim sta ima iza tvog brda.
Ima i na Balkanu Montessori sistem - ako ti je nadimak Monte, pa te otac udari u glavu i kaže ti: "Monte, sorry".
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😍 TI SI BOG 🤩🤩🤩😂🤩🤩🤩🤩
Samo je razlika u cijeni. Montessori najskuplje skole u americi. Montesori 8ma fleksibilnosy, osmjeh i toleranciju prema svakog djetetu, svako dijete je talentovano za newto. Kod nas je mrkva, stap sistem i lijecenje bollesnih kompleksa becinom uciteljq i nastavnika.
Spržan, najpoznatiji predstavnik nove komparativne metode
Pa zna sprzan da ovdje profesori su ludddaci, tko nije u prilici nauciti dijete za prolaznu ocjenu nije profesor. Ovo sam ja vidio kako ide ovaj sistem
PRIKAŽI ODGOVORE (1)