Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...sve u vodu pada kad postoji troje...dokaz : naša drzava i njeni članovi predsjedništva...
a neredi u cirihu?
Samo se vi igrajte Boga...
Upravo tako....
Sve je u oku posmatrača tako da bih ti savjetovao da ti pročitaš i pokušaš da shvatiš o čemu se ovdje radi: "način preveniranja nasljednih genetskih oboljenja"...
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
to znqci prvo ce ga jedna majka nosit u stomak pa kad se rodi ova druga?
"_Ova je procedura svugdje u svijetu ilegalna, a naučnici su prilično skeptični u vezi s tim kakve će ovo utjecaje imati na dijete. Ipak, zasada je ovo potencijalno najbolji način kako bi se prevenirale neke bolesti i rijetka genetska oboljenja." Ova procedura ne bi trebala nikad ni da se legalizuje. Ne treba biti naučnik da bi se bilo skeptično. Vjerujem da će vrijeme pokazati da im se trud nije isplatio. Igraju se mućkanja gena?! Nije to dobro po čovječanstvo. Ko zna šta će oni sve smućkati?! :))
Ja samo zbog fotke otvorio "vijest" 🔝
sta ba dvije majke i jedan otac !? necemo serijat ovde ! feministice traze da se jos jedan muskarac ukljuci u jednacinu - radi jednakopravnosti ! necuveno i nelegalno je ovo !
Ma ja ba doce vrijeme da ces djecu narucivat preko interneta.. 😣
Kad se rodi nešto sa repom, neki alien, onda će neko drugi biti kriv!
Nauka je radoznala i okrutna, ali da nije tako mnoge stvari bi ostale neotkrivene. Ipak, ne shvatam kako neko ko želi da postane roditelj može unaprijed prihvatiti saznanje da će njegovo/njeno dijete doživotno biti pokusni kunić.. Jer hoće.
kad imas dvije osobe koje se vole i zele potomstvo, ali znaju da je nemoguce da to potomstvo bude zdravo, onda nastupa situacija: "daj sta das" pa tako imas i ovakvu eksperimentalnu djecu, kao i usvojenu. licno, nemam nista protiv ovoga. cinjenica je da ce se ovo pretvoriti u nesto lose, ali...
Na žalost prečesto se naučna saznanja pretvore u nešto loše.
Ako se mogu iskorijeniti neka sistemska oboljenja, hemofilija, raznorazni sindromi... ne vidim zašto ne? Ne igraju se boga, nego baš šire božiju mudrost
Kako misliš "šire božju mudrost"? Bojim se da nisam shvatio ovaj dio...
pa, mislim, ne očekuješ od boga da 'siđe' i liječi ljude isparavlja nepravde, zaustavlja ratove, zar ne? Također, imaš neke ljude koji su nečemu bolji od ostalih. Da li je to talenat, providnost ili nazovi kako god hoćeš, ali je tako. E sad, ako postoje ti i takvi ljudi koji svoje znanje koriste za opštu dobrobit, zar to nije svojevrstan vid božije mudrosti? Mi koristimo, koliko ono 4% mozga. I ko smo mi sa tolikim moždanim kapacitetom, da uopšte spoznamo ideju nekog višeg bića, da ga tako nazovemo. Zato, ako neko može izliječiti neku bolest koja se vijekovima liječila vradžbinama i smatrana božijom kletvom, zar nije božija mudrost da se ta bolest izliječi. Pa ona napada ljude, ne napada boga.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
tobe jarabi