Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pretilost je kilaza od, ja mislim, +10 pa navise od tvoje idealne tezine...kod odraslih...kod djece, naravno, znatno manje..imas uvijek tabele pa se moze izracunati visina/tezina-idealna kilaza, malo preko to bi bile kod djeteta od -2-3 kg sve preko pretilost..sto se najlakse moze uociti kod djece kada su fizicki aktivna...ako se jako brzo zadisu, zajapure etc.
Ja se izvnjavam, da li bi neko bio ljubazan da mi objasni znacenje rijeci \"pretilo\"? Unaprijed zahvalan!
Naravno da sam prvp googlala, zato me i jest\' stid priznat da ne kontam :)
Ovaj kalkulator je u osnovi dobar. Na osnovu statistike samo daje VJEROVATNOCU da ce djete biti pretilo. Nista vise i zato je namjenjen, a ne kako neki komentarisu da PREDVIDJA
@:( ...BMI = body mass index, valjda....težina / visina il\' obrnuto...googlaj :)
ja sam mnogo glupa jerbo ne znam kako se i sta ovdje upisuje :D molila bih da mi neko pojasni :) plaho me ovo interesuje, ali zaista ne znam sta da upisem na ove paternal i maaternal BMI...meni ovo nuklearna fizika
@jb ...što me bolan opisa u detalje...saće me svi poznat\' :)))))
Ovo vodi čovječanstvo u propast. Nacističke ideje arijevske rase se lagano provode, plave oči i kosa, visok i mršav cccccc koji kretenluci. Ljudima pokušavaju da se nametnu neki standardi da se žigošu svi koji ne uzgledaju kako su neki bolesnici zamislili u svojim glavama.
EVO TEST: AKO GA BUDES HRANIO KO VOLA BIT CE DEBEL AKO GA BUDES HRANIO SA ZDRAVOM HRANOM NECE...
...ja se rodio 4,5 kg \"bombarder\" :)...kasnije mršavko, dugajlija...unazad par godina se \"nafatiro\" :)...šta kaže kalkulator na ovo? :)