Bebe
73

Preslatke četvorke iz Kanade raznježile cijeli svijet

Klix.ba
Bethani i Tim Webb iz Alberte u Kanadi su bili u braku tri mjeseca kada su saznali da očekuju potomke. Nisu slutili da su u pitanju četvorke i to identične što je izuzetno rijedak slučaj (jedan na 15 miliona).

Ponosni roditelji napravili su seriju profesionalnih fotografija svojih anđela dok spavaju u prirodnom okruženju. Šest osoba fotografisalo ih je tri sata, a nisu ih probudili niti jednom. Sada imaju dva mjeseca. Noelle Mirabella Photography radio je fotografije, a tim je kazao kako su morali koristiti bolničke narukvice kako bih ih razlikovali.

"Djevojčice su bili predivne. Nisu nijednom zaplakale, zapravo se nisu ni budile. Spavale su poput anđela tokom fotografija. Sve smo planirala mjesec dana unaprijed i uspješno završili", rekla je Noelle.

Abigail, Mckayla, Grace i Emily Webb začete su prirodnim putem. Bethani i Tim (22 i 23 godine) planirali su porodicu odmah nakon vjenčanja, ali nisu ni sanjali da će dobiti četvorke.

"Kada je okrenula ekran počela je brojiti: beba 1, beba 2, beba 3... Pomislila sam 'Ok, možete se zaustaviti'. Ali izbrojala je do četiri. Drago mi je što sam ležala jer da sam stajala sigurno bih se srušila. Mislili smo da je greška. Muž umalo nije pao u nesvijest i morao je sjesti", rekla je Bethani.

Majka nije imala nikakvih problema tokom trudnoće od 33,5 sedmica. Bebe su bile vrlo aktivne, a nekada je osjećala dva do tri udarca istovremeno. Bili su presretni, ali i zabrinuti jer su znali da mnogo toga moraju nabaviti.

"Pomislila sam kako nemamo kombi, ni autosjedalice ni jasle. imali smo za jednu bebu, a sada smo sve trebali imati puta četiri. Četvero kolica, četiri autosjedalica, pelene... Hrpu pelena", rekla je Betani.

Prosječno koriste 48 pelena dnevno. Njihovi prijatelji pokrenuli su putem servisa GoFoundMe apel za pomoć u finansiranju novih članova porodice. Cilj je prikupiti 30.000 dolara, a do sada je prikupljeno više od 6.000 dolara. Ljudi iz cijelog svijeta uplatili su donacije te ponudili svoju pomoć u odjeći i drugim stvarima.