Dr. Dennis Friedman tvrdi
0

Muške bebe sa puno ženske pažnje postaju "ženskaroši"

Sarajevo-x.com
U knjizi "The Unsolicited Gift", dr. Denis Friedman navodi da osiguravanje previše nadzora sa strane nad vašim djetetom prerano nakon rođenja, donosi rizik da život vašeg sina može biti dvostruk u pogledu žena. Ovo znači da, iako bude oženjen u budućnosti, uvijek će imati osjećaj da će neka druga žena ispunjavati njegove osnove potrebe, prenosi Telegraph.

"To ga upoznaje sa konceptom 'druge žene'", objašnjava 85-godišnji dr. Friedman.

"To kreira podjelu unutar njegovog mozga između žene koju poznaje kao svoju prirodnu majku i žene sa kojom ima stvarnu vezu, žene koja ga kupa i izvodi u park, i one sa kojom se osjeća kao jedno", dodaje on.

"Kao rezultat, on odrasta sa idejom da, iako će jednog dana proći kroz sve socijalne i seksualne formalnosti braka, u pozadini svoga uma ima sjećanje na drugu ženu, koja ne samo da poznaje, nego i udovoljava svim njegovim željama", kaže dr. Friedman.

Ženske bebe također nisu imune na ovakve osjećaje, navodi ovaj doktor. Ako one imaju dadilju ili neku drugu osobu koja ih pazi, ispunjene su "vakuumom potrebe" unutar njih samih, koji se popunjava na različite načine u budućnosti, kakvi su piće, droge, seks ili novac.

Dr. Friedman kaže da zna da njegovi komentari neće biti popularni kod žena koje osjećaju da imaju pravo na karijeru i društveni život u vrijeme dok odgajaju svoje dijete.

Ali i dijete ima svoje pravo, kaže on, i to pravo da ima vezu sa svojom majkom "koja je sto posto povezana".

On kaže da rješenje nije da se uposli dadilja ili au pair djevojka sve dok beba ne napuni godinu dana.