Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BRAVO! Ovo zaista svakoj trudnici treba, a ne kao što kod nas to obično biva - razvlače te na sve strane sa informacijama isprepadane žene, nezainteresovano osoblje bolnice, sto i jedna tetka koja je rađala u Titin vakat. A kad se kreneš porađati, panika kao da ti je u stomaku tempirana bomba a ne dijete! Svaka čast, da napokon i žene u Bosni imaju malo mira u svojim porodima!
Otac je bitan da bude uz majku svog djeteta i da bude tu kada mu se dijete rodi, ali samo žena može razumjeti drugu ženu kroz šta prolazi i šta joj treba. Prijateljica je imala doulu na porodu i kaže da je ne bi nizašta mijenjala, da joj je pomogla ostati u pameti! Tako da - puna podrška doulama i ovoj edukaciji!
moze im se. cudo jedno da pored interneta u 21. vijeku i vjezbama u sklopu svakog doma zdravlja i podrske muza trebaju nekakve nepoznate zene da ih bodre i jos uzimaju pare. drage zene, edukujte se. ne pitajte komsinice nego uzmite strucnu literaturu i citajte. ustedite pare, edukujete se i izgradite samopouzdanje koje vam kao buducim majkama treba.
trebaju sredstva protiv bolova.... ni dule, ni muzevi ni oni sadisti gore sto poradjaju...
Bosanke, podmladjivanje Bosne je patriotski cin. Samo kazem... Evo, strucna pomoc je tu: emotivna, fizicka,...A cule ste kakva je demografska buducnost BiH... ;)
ovo je za moderne mame..vidjele na americkim filmovima da se ovako radi
Ma da, prave žene se porađaju šutke u njivi između dvije lijehe graha. I onda odu kući i naprave tri tepsije bureka da počaste familiju i proslave. ;)
@lilijana pa nisu se ni ove otisle poradjat ovdje..cemu ti seljaccki kompleksi? jeli sramota biti seljak? moja nana je mog oca rodila bas na njivi..ne zajebavam..isla sijeno pokupit..i vidi navalili bolovi..porodi se na sred livade.. ali ja govorim za ovaj pederluk..ovo je kao one scene iz filmova..gradske mame..new york, fazoni..one idu na neke preskupe seanse..i kao nesto t rade..ove zene na slici..placaju 300 maraka da bi se osjecale kao da s u nekom romanticnom filmu
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Cijena 147€. E svašta će ljudi izmisliti da uzmu pare ovom sluđenom narodu. Čuj DULE
Evo nešto gledam, ista ova edukacija vani je 350€ ili više. Kod nas vazda bagatela. :D
@sejlormun Jel se i vani zovu Dule? :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
pa eto neka i tih dula ako su toliko potrebne mislim da su mlade buduce mame malo razmazene porodjaj je prirodna stvar danas se od sega pravi spektakl
moderne zene bi da se porode uz fb i instagram haha
U redu je ako ne znaš ništa o dulama. Nije u redu da, iako možda nisi žensko, ne znaš da je osnovno ljudsko pravo da se porodiš kako dostojno čovjeka i kako tebi paše, pa i na instagramu. Za one koje to ne zanima, napraviše opcije "block" i "unfollow". A i šta bi netko tražio po takvim "modernim" profilima?
Žene u svijetu uveliko koriste dule, davno sam čula za njih. Muževi su zahvalni da postoje, jer ona obavlja sve oko žene i čovjek se može opustiti i u miru proživiti svoje emocije dok mu dijete dolazi na svijet. Ako pomogne, dobro je pomogao. Ako nešto radi pogrešno, dula mu pokaže kako će, da svojoj ženi olakša. Ko nije prošao strah i nemoć na porodu, ne može ni znati koliko je potrebna podrška nekoga ko zna šta radi. I dula i muž - kome bi to smetalo?
ko je ova plavusa da joj stavim analno
Oplodio bih ovu vilu u zelenim čarapicama.