Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa mi smo svi odrasli na kravljem mlijeku. pa šta nam fali.
Objavljujete samo istrazivanja koja su obavljena u Velikoj Britaniji. Ne kazem da ovaj clanak nije relevantan, ali sto tamo rade glupa istrazivanja - to je cudo jedno!
Ja sam svojoj bebi, u dogovoru sa pedijatrom, dala kravlje mlijeko sa 9 mjeseci a dotad je pila adaptiranu formulu i ništa joj ne fali, hvala bogu!
Ne znam šta vam je ovdje čudno što novorođenčad ne bi trebal piti kravlje mlijeko-pa nisu ih krave otelile, nego majke rodile, valjda bi trebali piti majčino mlijeko-ili ne znamo ni šta je to?!!
Ma ovdje fali puno info da bi se nešto zaključilo: 1. Ne spominju da li su to neke njihove krave koje ne izlaze na livadu nego ih hrane raznim aditivima. 2. Da li je mlijeko iz tetrapaka ili je stvarno neko sa Univerziteta u Bristolu zasukao nogare i rukave i muzao kravu (što čisto sumnjam), ... itd. A da je SO štetna to mi znamo i bez njih. Šteta što txt nema rezime tipa: ali je zato hapica u prahu koja se kupuje u apotekama i koju prave od bog ti zna čeka izuzetno zdrava, hranjiva i obiluje proteinima potrebnim za nesmetani razvoj djece do 18 mjeseci. Na šta ljudi rasipaju talenat!
Razlog je jednostavan, djetetu se do 18 mjeseci razvija u potpunosti funkcija bubrega zato se apeluje roditeljima da vode računa o količini soli!
\"bebe do 12 mjeseci ne bi trebale piti kravlje mlijeko\", a ne NIKAKO.. Osim toga, fali nama svasta.... svaki drugi- bolestan
Kravlje milijeko -> Teleći mozak!
vala kake da prostite... nemoj kamilicu nemoj mljeko te ovo te ono... danas se svako pravi pametan i puca svoje teze ljepa stara vremena
mora da nam oni kontaju nesto svoje da \"tušnu\",kao bolje od kravljeg mlijeka...i sl.namirnica.Baš su jadni ti kapitalisti..