Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
9. Ne želim da se ne družiš sa... Rahmetli dedo je stalno ovo govorio da se ne druzim sa pojedinačnom djecom iz mahale, pa se (evo 15-ak god.) kasnije ispostavi da je bio u pravu: Sve ziva bagra, krimosi i delikventi postali doticni koje nije volio! Eee, stariji narod je bio ipak malo pametniji i \"iskusniji\" bez obzira sto vecina nije išla ni u srednju, kamo li fax!
1. meni ide slabo, i kad nesto odradim do kraja oni se cude 2. meni trpaju samo, i viska.. 3. Ti uvijek ovo... ti nikad ono... niko me ne pita 4. Zašto ne budeš malo kao tvoj/a brat/sestra? kod mene sestra treba da bude vise ko ja, ali joj niko ne govori 5. Rekao/la sam ti da je čekanje do posljednje minute greška hebi ga, mrsko mi ucit 6. Najbolji si u sportu anti sportista, jest da sam predobar ko informaticar, ali niko mi ne govori 7. Ne brini prvi dan škole, bit će uredu u osnovnoj nit mi je ko sta rekao, nit sam ja razmisljao o tome. U srednjoj mi je bilo teze ali me samo istresu pred skolu 8. Zato što ja tako kažem jest vala, ovo jedino mi govore i nidje veze 9. Ne želim da se ne družiš sa.. meni govore izadji iz kuce 10. Ne radi se to tako, daj ja ću! ja ustanem, perem zube, bratim se u sobu, kad mama namjestila krevet, odem u kuhinju kad dorucak spreman hoce me ko usvojit?
drzite se vo onih_: deset stvari koje ne smijete reci svom partneru. S obzirom kakve glupave savjete dajete nece nikad doci do kontakta, a samim tim ni do djece.. Najgluplji savjeti na svijetu. Nema potrebe da pitame imate li djece, mogao bih jedino pitati: jeste li vi ikad vidjeli djete?
Ja kažem: Sine, u školi ne trebaš biti pametan - samo poslušan. Škola nije Život (kako ti misliš) nego samo jedno njegovo malo parče. ŽIVOT učiš kad napustiš školu - ali ti je sa njom bolja \"startna pozicija\" na životnoj utrci. IDalje, i iskustva govoreći, ganratujem da moj roditelj može ovo sve provesti sa mnom i također garantujem da pravi sve ove greške čije je razrješenje ODLIČNO dato ovdje. Sjajan članak. Ali, isto tako sam sigurna da ovaj metod rješavanja problema dok sam imala do 15 godina, ne bi upalio. Dijete ipak treba malo da sazrije, formira se, dođe sebi, dozove mozak, pa da se ovako razumno razgovara sa njim kao sa odraslim čovjekom. Naravno, sa nekom \"djecom\" ni kad napune 18, ni 20, ni 22 ne može se ovako komunicirati.
@heh vjeruj nema ti skola veze s tim, to je vise onako kakav si se rodio pa si takav. Ucenje je samo stecanje nekog osnovnog znanja, ako ga ne znas prosiriti sam onda je isto kao da ga i nemas. Svi bi da odgoje fino djecu, ali ne znaju kako. Naravno ima kombinacija da ti djete ispadne slucajno dobro, ali to je \"kockanje\".
Odgajati djecu i jeste nauka! ODGAJATI djecu je najtezi i NAJBITNIJI zadatak koji ikad mozete dobiti u zivotu! Meni se cini da vi to olako shvacate. Stvarate OSOBU, ne pravite pitu! Za odgajanje se mora potruditi, a ne bilo kako samo da je vama lakse. Ne znam sto vecina i radja kas nemaju pojma i samo se zale kako se smaraju, kako djeca ne slusaju, itd. Sta ste ocekivali??!! Sve sto cinite ima psiholoske, socijalne, osjecajne, pa cak i tjelesne posljedice za djecu. Mnogi roditelji nazalost jednostavno nemaju pojma o odgajanju! Od osnovne kulture do nacina reagiranja u raznim situacijama. Ne zasluzuje svako imati djecu.
11-ta stvar koju nikada ne treba reci svojem djetetu: \"Bolji smo od Portugala!\" a 12-ta je: \"Primice nas u EU\"
Kome pisete ove clanke,nasim mahalusama sto po citav dan tracaju i ispijaju kafe?Djeca su Bosni su katastrofalno odgojena.Kad vidim fino odgojeno dijete ne mogu vjerovati sopstvenim ocima.
Ima zena pravo, al ne moze se ni preblago sa djecom, ufate brate fursata! Ovi na Zapadu olako shvataju roditeljstvo i napravise nauku od toga... knjiga i knjiga je napisano, a svi po svom . Ali ovih 10 stvari svakako treba primjenit.
vato fam ja odrafto vaki kaki fam odrafto
Koorac, ja svom razvalim samarcinu izgubi se.
AJ BOGA VAM NE SERITE!