Mnogi nisu vjerovali
40

Čudo u Alabami: Preživjela beba rođena u 22. sedmici trudnoće

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Beba rođena nakon samo 22 sedmice trudnoće otpuštena je s intenzivne njege u američkoj saveznoj državi Alabami, nakon 160 dana provedenih u bolnici.

Cullen Porter iz Alabame težio je samo 370 grama neposredno nakon njegovog rođenja u aprilu, četiri mjeseca prije predviđenog termina za porođaj. Međutim, nakon nekoliko mjeseci intenzivne njege otpušten je iz bolnice.

Njegovi roditelji Molli i Robert Porter odlučili su Cullenu obući minijaturnu kapicu i gegice prije nego što su ga izveli iz bolnice.

Kazali su kako su bili neopisivo sretni onog trenutka kada je medicinska sestra prvi put iz intenzivne njege iznijela Cullena, posebno iz razloga što je imao samo dva posto šanse da preživi.

Molli je čak naglasila da neposredno nakon rođenja bolnica nije uopće željela primiti bebu na intenzivnije liječenje, a kao razlog su naveli da je nemoguće da preživi dijete rođeno prije 24. sedmice trudnoće.

Očajni u pokušaju da sačuvaju život svog djeteta roditelju su zvali još 16 bolnica koje su im rekle istu stvar. Ipak, na kraju se desilo čudo.