Lažno dojenje
0

Otac postao viralna zvijezda nakon što je "podojio" kćer

Klix.ba
Foto: Facebook
Fotografije Maxamilliana Neubauera iz američke savezne države Wisconsin koji je pomoću posebnog sistema "podojio" svoju novorođenu kćerku rastopile su srca ljudi širom svijeta.

Maxamillian i njegova supruga April prošle sedmice su postali roditelji, no zbog komplikacija u trudnoći i tokom poroda April je odmah nakon rođenja bebe prebačena na intenzivnu njegu. S obzirom na to da uprkos silnoj želji nije bila u mogućnosti dojiti bebu odmah nakon porođaja, medicinske sestre odlučile su ispuniti tu želju te su napravile poseban sistem za dojenje.

"Medicinske sestre predložile su mi da probamo nahraniti Rosalíju pomoću umjetne bradavice. 'Prikopčali' su je na moju i spojili s cjevčicom iz koje je curilo mlijeko. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću jednoga dana dojiti vlastito dijete, ali drago mi je što sam to napravio. Taj trenutak kada su mi je donijeli i stavili na prsa se ne može opisati, jednostavno nisam mogao zadržati suze... Bila je to ljubav na prvi pogled. Nešto čarobno", ispričao je Maxamillian.

Medicinske sestre bile su oduševljene njegovim potezom i otkrile su da je on prvi muškarac koji je pristao na lažno dojenje.

"Rosalía Lupita Valentina je naše čudo, a nema ništa ljepše od ovoga što je moj suprug napravio za nju", rekla je April.

Zbog ovog poteza i fotografije koju je objavio na društvenim mrežama Maxamillian je postao svjetska zvijezda.