Roditelji i rodbina presretni
0

Beba teška 270 grama napustila bolnicu

Sarajevo-x.com
Beba za koju se vjeruje da je treća po redu najmanja beba ikad rođena, napustila je bolnicu u Los Angelesu, na radost roditelja, rodbine i doktora. Melinda Star Guido je rođena 16.avgusta 2011.godine, 16 sedmica prije termina, kilaže od jedva 270 grama i provela je pet mjeseci na intenzivnoj njezi.

Mala Melinda je bila težine od dva iPhonea, izvještavali su tada američki mediji, ali je uz pomoć tehnologije i stručnosti doktora preživjela.

"Tako sam uzbuđena da mi beba dođe kući. Čekali smo pet mjeseci za ovaj trenutak. Predivno je, i sve što želim je da donesem Melindu kući", rekla je majka Haydee Ibarra (22), prenosi AFP.

Melinda je treća najmanja beba po kilaži koja je preživila, a doktor Rangasamy Ramanathan koji je vodio njen slučaj je izjavio da nije bio siguran da li će beba preživjeti.

"Ovo se ne dešava svaki dan. Ja sam 30 godina ovdje i ovo je prvi put da smo otpustili bebu koja je lakša od 400 grama. Pratićemo Melindin razvoj narednih šest godina da bi smo osigurali da je sve uredu", rekao je Ramanathan.