lifestyle
13

Atraktivni proizvodi od drveta u kućici Wood Art

Klix.ba
Bogatoj ponudi 4. Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa doprinosi i Wood Art, kućica u kojoj posjetitelji mogu kupiti atraktivne proizvode od drveta.

Wood Art je samostalna obrtnička djelatnost iz Mostara, koja postoji već 20 godina i kojom trenutno rukovode članovi druge generacije obrtnika.

Njihova primarna djelatnost je izrada unikatnih suvenira od drveta, proizvoda od drveta namijenjenih za uređenje enterijera, pomoćnih predmeta od drveta za domaćinstvo...

Prilikom izrade ovih predmeta koriste u Wood Artu koriste različite tehnike, kao što su duborez, slikanje u drvetu, pirografija...

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode u sklopu izložbeno-prodajnih kućica nude posjetiteljima svakog dana od 10 do 22 sata.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost ” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.