Sarajevske zanatlije u kućici Original Sarajevo Quality

Sarajevske zanatlije u kućici Original Sarajevo Quality
14
Klix.ba
23.12.2014. u 15:07
0
komentara
14

dijeljenja
Sarajevske zanatlije u kućici Original Sarajevo Quality
Bogatoj ponudi 4. Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa doprinosi i kućica Original Sarajevo Quality, gdje posjetitelji mogu kupiti prozvode zanatlija sa Baščaršije.
U ovoj kućici mogu se pronaći tradicionalni kazandžijski i filigranski proizvodi, sarajevske i aladinke papuče, predmeti od zlata, tašne sa tradicionalnim motivima, tradicionalni ćilimi i ostalo tkanje.

Svi proizvodi na ovom štandu nosioci su oznake Original Sarajevo Quality, koja označava da su proizvodi autentično sarajevski, a pod krovom ove kućice djeluje i pop-up Galerija historije Baščaršije.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode u sklopu izložbeno-prodajnih kućica nude posjetiteljima svakog dana od 10 do 22 sata.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “Phoenix – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “Phoenix – Kultura za budućnost ” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete saznati putem Facebook profila Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.