Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svidja mi se naslov, kakav kopernikanski obrt! Mogli ste i vi iz Klix-a provesti istrazivanje... imate tu @Klixana koji je ateist against all odds, zanimljiv subjekt za istrazivanje.
...I, ako ateisti imaju manje potomstva, to nema veze sa upotrebom kontraceptivnih sredstava. Logicnu vezu, ako postoji, treba traziti u cinjenici da su ateisti, dobrim dijelom, obrazovaniji/emancipovaniji (posebno vazno kada je zena u pitanju), sto, dalje, diktira sto-sta, ukljucujuci pogled na svijet, planiranje porodice, itd. Mislim, da se niko ne nadje uvrijedjen...
Svi smo mi u opasnosti od izumiranja...
vjernik sam i nemam ništa protiv ateista to je i sa vjerske strane potvrđeno u raznim religijskim knjigama da nikad neće svi vjerovati niti smo mi ti koji nekoga upucujemo, pa u skladu s tim niti to treba kome nametati niti da smeta, svakom njegovo i svako za sebe odgovara.
@Gurabbija pa nije ni to loše ako si vjernik eto tebi Dženneta
Nešto najdebilnije što sam pročitala u zadnje vrijeme. A konkurencija je žestoka! Može li gluplje? Teško.
ateizam je odsustvo vjerovanja i ne prenosi se nasljedjemna potomke.. otac moze biti vjernik, a sin ateista i obratno..bezveze, stvarno..
Ja sam agnostik, tako da moji neće izumrijeti :)
ateista se ne radja, nego se postaje. Vecina ateista mojih godina koje poznajem ima roditelje koji su vjernici.
@Gurabbija Ma nemoj. A sto onda vjernici salju svoju djecu od 3 godine u mekteb, u skolu na vjeronauku?
Ateisti vjeruju da su nastali od majmuna, vjernici od Bogom datog čovjeka, toliko o samo poštovanju.
Jesi glup.
Ateisti vjeruju da su nastali od majmuna, vjernici su dokaz!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ye6o te St. Petar, shta prochitah i ostah zhiv! religiozna genetika!!!
Ne znam kako neko moze napisati ovako glupav tekst. Ateisti postaju i oni koji su odgajani u vjeri. Jednostavno, dovoljno pitanja postave i shvate....
Ozbiljan konkurent za 'biser' godine': 'postoji izgleda genetska osnova', tj. geni za religija. Jos recite na kojem hromozomu za koju religiju - pa da idem mirno spavat...al' da se, prvo, dobro ismijem :)
Ja da sam vjernik nebi nikad umocio u kafansku konobaricu Micu trofrtaljku. A to ko nije kar"o na gajbama pive nezna sta je sex.
boli nas cuna...
Od malena sam osjećao neke vibracije u krvi. Oduvijek sam se osjećao posebno, komunicirao sam s melecima koji piče mojim genima. Tiho su mi šaputali u koje rašlje da gađam dok igram fudbal, kojoj djevojci da priđem, koliko da dižem na bendžu a da ne zažalim, koje mi bolje stoje; duge ili kratke pantalone... Moje ime je Midhat i alkoholičar sam.
@Abyss Sjedi 5 za kraj godine.
ateisti nisu ljudska rasa ???? kako ce izumrijeti?????? oni sami odaberu nacin (ne)vjerovanja ?????? bez obzira na vjeru njihovih predaka???????
Tačno, to je isto kao da kažeš umrijet ćeš ako pušiš ili ne pušiš cigare, a umrijet' ćeš svakako, a možeš živjeti i fino bez cigara. Mogućnost izbora.