Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto vam Švicarske yebala vas ona kao uzor. Medu najgorih 10... BiH je najbolja, roditelji imaju najviše vremena z provesti s djecom. Nikakav posao ih ne ometa.
U svicarskoj zena odmara 4 mjeseca i poso je ceka. Ili ako nece raditi vise , da otkaz ,4 mjeseca placeno 100% (trudnicko bolovanje)onda na biro 80% od plate koju je imala dobija dvije godine . Nije sve crno u Svici ko sto ti mislis , da je barem pola ovako u Bosni mi bi bili druga Svica !!!
Zato sto odmah dobije mati otkaz, a otac da otkaz cim dobiju dijete tako da su stalno sa dijetetom. EXTRA
skandinavske zemlje su puno godina ispred ostatka svijeta
@grrrrrr.2 Da, MISLE potomci vikinga. Medjutim istina je puni bolnija.
Idi u Skandinaviju pa zivi...a narocito Finsku.....pa nam pisi.....
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
I meni bude krivo kad nece da mi plate za događaj! !... a poslodavci uopće ne trebaju plaćati radnicima za godišnje odsustvo zbog roditeljskih problema i događaj..."
"Americki san" ti je isto k'o kod nas "sarena laz".
gledaj bolan finske, divota i ljepota, tačno bi se mogao preseliti tamo, priroda prekrasna, šume koliko hoćeš, preko 180000 jezera... ima'l ko kakve rodice tamo, da se udam 😂😂😂😂
@thewhisper ... jutro, sponzoruso! hahaha
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Hahhahahah gledaj Norveske zastave hahaha e jeste prejaki sa "istrazivanjem" ne mozete ni pravilno zastave poredati.
Upravo tako kao sto Amerikanci i misle: odjebi ti sa djecom. Za djecu se brine u slobodnom vremenu, ako ga dobijes naravno. Inace sjeverne zemlje su uzas za karijeru: nakbolje je biti prosjecan. Biti Excelent se ne prima tako srdacno, jer svi su prosjek. Recimo jedna trojka.
Da, da. Vjerovatno su VODECI u SVEMU jer su PROSJECNI! Super ti je analiza, trebas biti analiZicar.
1/2 Skandinavci nisu vodeci ni u cemu, jedino u socijalnim analizama, koliko ko prima socijalne pomoci, koliki je dopust za porodjajno i tako to. Ako su vodeci u svemu da ti meni navedi neku top 100 firmu, banku ili univeziteit. Naravno Ikea je tu, ali ostalo je zlatna sredina. A znas zasto je to tako: zato sto je Skandinavsko drustvo tako uredjeno da je glavni motto: svi smo mi ravnopravni i svi smo mi isti. Rezultat je da drustvo u svim linijama dobro funkcionise.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Amerika u svakom smislu zlo
Trumpa ne zanimaju trudnice i bebe.On se o jadu zabavio sa S.Korejom.Kim Yung ga handri ko kauboj konja.
pa u Americi su jedino dolari bitni, kakva djeca, kakva porodica, kakva vjera, dolar je sve
🖒🖒☹
@master_forever nije baš tako, u Americi su jedino dolari bitni, zato i jesu debeli, bolesni, trčeći za parama i rak dobiju, svugdje ti trebaju pare, ali sad baš da ti to bude svrha života je idiotski, nećeš ih u grob ponijeti hebote
U Usa kad se žena porodi ima 6 sedmica da se vrati na posao,eventualno 8 ako doktor potpise. Kod nas 40 dana ne izlazi iz kuce,ovdje od 3 dana beba pici napolje
is kojeg si ti sela u Bosni sljego kraftwerk
nas nikad nema ni na kojem spisku da smo barem među najgorim al nismo ni to
Bosne nema nikako, jer ono skoro su svi na birou...
Ko nije iskusio robovlasnistvo,a hoce da vidi kako je to samo neka dodze I radi u Americi 30 Dana. I onda ce mu biti jasno.
ima ljudi u americi rade ZA 5 dollara citav dan
Gdje smo mi tu?...Ni Posla,ni djece!
u americi radnici nemaju nikakva prava,niti ih iko ista pita. Pogotovo ako si stranac e onda bas nemas nikako pravo ko radnik. mogu da rade sta hoce of tebe,nikako paravo,ti nemas. 90 posto zena cekaju da imaju djecu sa nekim,onda ih ostave one spavaju kod kuce dok hadzo radi 2 posla i placa sve. tako da se nezavaravamo,I nelazemo o pravima u americi
@M-76, je li radnici u BiH imaju neka prava. osim što imaju pravo da budu neplaćeni i zajebavani od poslodavca ? Kakva druga prava ostvaruju BiH radnici ? Javilo vas ovdje nekoliko koji se savršeno uklapaju u onu staru izreku: "stala žaba na sred puta, pa se cijelom svijetu ruga".