Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Siktinska kapela je kostala 200 000 eura, toliko je umjetnik dobio za nju..danas je vrijednost neprocjenjiva....
zbilja toliko mašte u periodu koji nije priznavao umjetnost kao glavnu sliku tranzicije čovječanstva i stvaranja umjetnosti u imperijalističkom svjetu..poštujem svaki fening,,baciti ovakvu prošlost samo može bezbožnik...
Koliko ja vidim, ovo su slike koje su prodane ZA NAJVIŠE NOVCA dosad, a ne umjetnički najvrijednije..
Ne moze se umjetnost mjeriti parama! Vrijednost novca pada i raste, dok vrijednost umjetnickog djela samo raste. Ok. je napraviti izvjestaj.., ali sad ispade da djela ostalih najznacajnijih i najpoznatijih slikara nisu vrijedna. Svako umjetnicko djelo je djelo samo po sebi, a ne djelo po broju dolara.. Zivimo u vremenu koje ne razumije nista sto nije vezano za novac.
Citiram gore navedeni clanak. Zanimljivosti 10 najskupljih slika na svijetu Američki website Listiverse sastavio je listu najskupljih slika svih vremena. To jesu slike renomiranih umjetnika, ali njihova umjetnička vrijednost pada u drugi plan pored zvučnih imena autora kao što su Van Gogh, Renoir i Picasso tako da su cijene većine ovih slika stvar prestiža ili natjecanja bogatih kolekcionara. Najskupljih deset slika svih vremena su: kraj citata. ???? Na spisku najskupjih slika NEBI TREBALO BITI slika Van Gogha, Renoira i Picassa ili.... E pa pogledaj SPISAK koji slijedi. Koji ste VI IDIOTI sa Sarajeva-X. Sami sebi skacete u spisak. Procitate li, pogledate li, prekontrolisete li, sta pisete......???