Ja svoje dijete ucim da kad se upali zeleni pjesak na semaforu prvo pogleda ide li kakav divljak pa onda da predje. Dakle ne vjerovat semaforu samo. A unazad mjesec sam 3x zvala policiju I prijavila majmune koji hladno ili prodju kroz crveno ili (ako je zeleno I meni I njemu) ne daje prvenstvo prolaza pjesaku. Sreca pa imam dobru trenutnu memoruju pa upamtim reg oznake, tip vozila I boju. Nadam se da makar malkice pridonosim ovom drustvu. I nadam se da ce kabadahizam da se ako nista umanji.
@GAU8 vjeruj, pjesacim od kuce do posla I nazad, 20x se preznojim kad vidim kakvi imbecili voze I kako. To je strasno. Neko jutro na Grbavici kod osnovne skole sam svjedocila skoro obaranju djevojcice I to na zebri!?!? Ma ok. Kontam o cemu pises. Mozda je covjeku zivot dosadio...ko zna. Ali zalosno je sto ce momak kozda imati posljedice.
@LaraLjubičanstvena Oni koji su iz Sarajeva znaju da invalid nije prelazio cestu nego je vozio ovim pjescanim dijelom uz rub ceste a to je radio jer sa invalidskim kolicima nije imao gdje drugdje da se krece jer ovaj dio prema Ilidzi nema trotoar! Kolica nisu nevidljiva, danje je svjetlo i nije smanjena vidljivost - da je vozac gledao ispred sebe i vozio po propisima ovo se ne bi desilo! Onaj ko je bio na licu mjesta zna da je 23 godisnji idiot za volanom krivac i treba odgovarati!
Prikaži sve komentare (82)