Sumnjam ja da ce Pariz (ili Milano kako kazu u Financial Times) ista pokupiti od Brexit-a - jedino, vratit ce se dosta Francuza i Talijana u Pariz i Milano.. obe zemlje imaju sporu birokraciju, vrlo je tesko i skupo odpustiti radnike, ogromni porezi - sve suprotno od Londona. Mislim da ce tu najbolje proci Dublin i Frankurt - iako sumnjam da ce dati Nijemcima da jos vise ojacaju. Vidjet cemo.
Englezi su puno tolerantniji, i "svjetskiji" od Francuza, koji pate od kompleksa superiornosti (ili nize vrijednosti, u odnosu na Engleze i Njemce). Na stranu sto je Francuska prelijepa, hrana predobra, al' su oni nakurceni, i meni je "uzitak" tamo, isto k'o pocesto u Hrvatskoj: frustracija, preko kurca njihovog snobizma, i malogradjanskih predrasuda.
@Fate - shvatam te, ali ne znam da li bi se slozio. Ne toliko oko Francuza (u pravu si da nakurceni, pogotovo Parizani), nego oko Njemaca - prosjecan Njemac je meni 3 puta tuzniji od prosjecnog Francuza. Barem Francuz zna uzivati u zivotu, zna fino pojesti i popiti - prosjecni Svabo ima tuzan zivot. Uglavnom, obozavam Francuska vina i neke stvari, ali uopce toliko ne volim njihovu kuhinju -
Prikaži sve komentare (18)