Kukic prica gluposti. Na stranu entiteti u BiH, ali covjek lupa gluposti kad kaze da europske federalne zemlje nisu podjeljene po etnickom principu. Da je to glupost zna svaka osoba s iole pristojnim obrazovanjem. Za prvi primjer tu su Svicarska i Belgija. Doduse, prsistojno obrazovanje je rijetkost u BiH, ovdje je rijec o politickom kadroviranju od malih nogu, sto i je jedan od glavnih problema.
Ne priča on gluposti, to poređenje sa Švajcarskom i Belgijom je glupost. Nisu ovdje suštinski problem nacionalnie federalne jedinice, nego legalizacija jedne stranke na neograničeno vladanje tom jedinicom i participacijom u vlasti na nivou BiH, a samim tim i teror manjine nad većinom imajući u vidu dosadašnju politiku hdz-a gdje god su na vlasti.
@suština A ko ti je to rek'o da je to teror jedne stranke i manjine nad vecinom? Je li to neka objektivna cinjenica, ili je to doslo iz SDA/SDP i ostalih sarajevskih krugova? To sto ti kazes da je glupost ne znaci da je glupost, a bez i jednog argumenta. Postoje i uđbenici, ne uce svi iz uDŽbenika. Naravno, i neobrazovani i glupi danas imaju pravo glasa, a to i je ciljana skupina Kukica i slicnih. SDA je npr. na tome izgradila svoju moc i strukturu.
Prikaži sve komentare (213)