glupost. domaći idioti, očekivano, svršavaju. prvo, ništa ne plaća neka imaginarna, svemoguća država. sve što država nekom dadne, prije toga mu je kroz poreze i ostale dažbine i oduzela. u stvari, oduzela je triput više, samo što većinu usput proguta uhljeb-armija. drugo, šta sa onima koji nemaju babu u porodici? treće, time će se stimulisati prvenstveno siromašniji slojevi društva da do početka školovanja drže djecu kod baba i djedova.
nije teško pretpostaviti da su u siromašnim slojevima babe i djedovi uglavnom polupismeni i zaglavljeni u nekom svom svijetu od prije četrdeset godina, kao što je to slučaj i kod nas. pored najbolje volje i ljubavi za svoje unuče, ono pored njih neće napredovati. šta je stvarni cilj? bogatiji, vladajući sloj, će svoju djecu odgajati u elitnim vrtićima, gdje će, okruženi vršnjacima, uz najbolje vaspitače polako uzrastati u buduću elitu.
dotle će sirotinja svoju djecu odgajati kod baba i djedova, gdje će djeca uz njih upoznati čari idiotskih serija za sirotinju, i naučiti vještine poput gledanja budućnosti u izvrnutoj šoljici kafe, da bi, tako pripremljena, u startu zaostajala za djecom elite i na kraju, u budućnosti, postali idealni debili, obožavaoci dragog vođe, alahovi robovi, spremni teško raditi i krv proliti za svoju svetu zastavu, državu i predsjednika.
Prikaži sve komentare (156)