Mislim da u vremenu interneta trebamo ukinuti javne RTV servise. Ovaj sektor treba u cjelosti privatizirati, tako cemo izbjeci stvaranje uhljeba, gradjani nece biti obavezni placati glupe RTV takse kojima se finansiraju hiljade uhljeba, vladajuce stranke ce imati manji djelokrug za sirenje propagande. Od ukidanja javnih RTV servisa imamo samo koristi.
Internet nije pouzdan izvor ni medij za prenos vijesti. Milion preduslova mora biti ostvareno samo da primis vijest. Radio talase mozes fatati bez struje na starinski krevet ili zeljeznu ogradu. https://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_radio Ono sto bi trebalo je otkaciti drzavnu medijsku kucu od komercijale i tretirati je na isti nacin kao sto se tretira vojska, policija, zdravstvo, osnovno obrazovanje... Samo umjesto mandata da hapse, imaju mandat da istrazuju i obavjestavaju.
@taraba22 Ali... kao sto policajcu za lazno svjedocenje ide kazna, i oni da moraju biti u stanju na sudu opravdati svoje izjave dokazima i svjedocenjima. NE od tuzbi zbog klevete - nego od interne kontrole koja bi imala ovlasti da ih proslijedi i na ulicu (otkaz) i u policijsku stanicu (tretirati lazne vijesti kao prevaru).
Prikaži sve komentare (103)