problem Bosne je proislamistička, jednonacionalna SDA .. lijek je svebosanski, gradjanski blok koji će Dodika, Bakira, Čovića otjerati u 3 pm, u zatvor, u izgnanstvo, zaplijenit im imovinu .. pa da vidiš onda mira u regiji
Problem ste mozda i delimicno identifikovali, ali je vasa predlozena solucija potpuno pogresna. Jednostavno ponuditi svakoj strani da se demokraski opredeli, a zatim prema vecinskoj volji svake grupe formirati i uredjivati drzave. Tek onog momenta kad svako direktno dobije svoju drzavu i sudbinu u ruke ce i prestati da se siri mrznja, odnosno moze da se ocekuje napredak i prosperitet. Vreme "bratsva i jedinstva" kroz kratkorocne trule kompromise je odavno proslo.
@ChristopherHitchens bratstvo i jedinstvo nikada nije ni postojalo, a ona zajednicka drzava nam je bila kamen oko vrata koja je moju Jednu i jedinu gledala kao sto seljak gleda kravu muzaru. danas nije da je sjajno u drzavi na politickom planu, katastrofa je al u kvaliteti zivota se ne moze poredit. istina je da ima onih koji jedva sastavljaju kraj s krajem i da bi "bogatim" trebalo na neki nacin umanjit da se ovim sto nemaju da. podjele... dobro svi znamo sta bi nam dioba dala.
Prikaži sve komentare (90)