Protiv sam rasizma ali nesto moram komentarisati.Ja znam da u seniorskoj reprezentaciji Fran. u fudbalu, kosarci, rukometu, atletici, blabla. crnci koje dovlace iz nekadasnjih kolonija i daju im drzavljanstva brane boje te zemlje, ali u juniorskoj repki da im je citava petorka crna e pa to je bas previse. Ima li u zemlji od 80 mil. ijedan bijelac koji moze pogoditi jebeni kos ??? I sad ce ispasti da Francuzi igraju najbolju kosarku. Nemam nista protiv crnaca, da ne budem pogresno protumacen.
Vjerovatno nisi skonto da u Francuskoj sa 50,60 miliona stanovnika, zivi barem 5,6 miliona ljudi crne boje koze, koji nisu juce dovedeni iz Afrike nego su zitelji Francuske vec generacijama. Znaci punopravni, regularni gradjani te zemlje. Ko najvise bukvalno otima iz drugih zemlja, kad se o kosarci radij, je Spanija. Zadnji primjer bio pokusaj otimacine Luke Doncica, momentalno najboljeg mladog igraca Evrope. Drago mi je da momak nije poklekao pritiscima nego ce ipak igrati za Sloveniju.
@FNM Da, odn. nekoh 5 mil. muslimana mahom iz zemalja Magreb-a.Da i jasno mi je kad im zafali lokalnih atleta da se malo "podebljaju" sa onima iza Maroka, Egipta, Alzira i sl.
Prikaži sve komentare (143)