Clanak ne objasnjava mnogo i lako navodi na brzoplete zakljucke. Na primjer, u Americi u mnogim drzavama, ako momak od 19 godina ima dobrovoljni spolni odnos sa svojom djevojkom od 17 on se sudi za silovanje (statutory rape) samo zato sto je ona maloljetna. Do kraja zivota se vodi kao silovatelj bez objasnjenja da je ta djevojka imala dobrovoljni odnos sa njim. Ali, da je bio vjencan sa djevojkom od 17 on ne bi bio silovatelj po tom istom zakonu. Mozda se radi o slicnom statutu.
Ja inace mrzim turke, ali mrzim i propagandne clanke koje vjerovatno plasiraju obavjestajne sluzbe znajuci da ce lijeni novinari da ih prenose sirom svijeta radije nego da licno istraze nacrt zakona pa onda pisu vlastiti clanak na osnovu svojih istrazivanja. Zapamtite, turci su se okrenuli Rusima i zato postaju trn u oku.
za statutory rape mislim da mora razlika biti veća od 3 godine. znači ako ona ima 17 a on 19 onda nije silovat je ako su oboje pristali na sex.ali ako ona ima 14 a on 19 onda jeste silovanje bez obzira ako je pristala jer je velika razlika u godinama
Prikaži sve komentare (278)