Meho ef. je ponajbolji sarajevskih imam i jedan od naših najvećih alima uopšte. Tužno je to što je napustio Preporod koji je pod njegovom "palicom" napravio velike iskorake, a nakon njegovog odlaska ponovo postao obični režimski list bez prostora za ikakvu kritiku IZ-e. To što je ovakav potencijal svakodnevno vezan samo za mihrab pokazuje da naša IZ nažalost nema ni trunku razumijevanja za prave izazove oko nas. Umjesto da uključe ovog čovjeka na Radio ili konačno više TV IZ, on je obični hodža?
Osim što pokazuje da IZ nema trunku razumijevanja, pokazuje i da svi njeni uposlenici, bez izuzetka, nemaju petlju i hrabrost pričati o problemima IZ javno. Dovoljno im je što uzimaju solidnu platu i solidnu kovertu svako malo. Društveno su angažovani otprilike koliko bebe u porodilištu.
@Hipoteza Nažalost istina. Sve su to uglavnom konformisti kojima je stalo da zarade solidno i ništa više. Ne interesuje njih uopšte zajednica ili su kukavice i boje se za nafaku, pa se i ne usuđuju kritikovati IZ, koja nažalost djeluje poput najvećih boljševista: svaka kritika se odmah guši. To što je Sarajevo morao napustiti hafiz Bugari pokazuje koliko su samo glupi i bezobrazni, ali neka samo nastave, obiće im se sve to uskoro o glavu...
Prikaži sve komentare (95)