I svaka žena koja se gologlava moli Bogu ili je prorokuje, sramoti glavu svoju; jer je sve jedno kao da je obrijana. Ako se dakle ne pokriva žena, neka se striže; ako li je ružno ženi strizati se ili brijati se, nek se pokriva. (KorinĆanima poslanica prva, 11:5,6) A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja; a žena je slava muževa. Jer nije muž od žene, nego žena od muža. I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža.'' ( KORINĆANIMA poslanica prva ;11:7-9)
Na grobovima stanuju i noće na skrovitim mjestima,jedu svinjetinu,meću u zdjelu jela nečista. (Biblija, Izaija,65.4) ...pritom jedu meso svinjeće nečisto, miševe; svi će izginuti, veli Gospod. (Biblija, Izaija,66.17) A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen,ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti, niti se njhove strvine doticati - za vas su one nečiste. (Biblija, Levitski zakon 11:7,8)
Što god ima papke i papci su mu razdvojeni, i PREŽIVA izmedju životinja, to jedite. (Biblija, 3 Mojsijeva ili 11.3 ili Levitski zakonik 11.3) Vino je podsmjevač , žestoko piće bukač i ko se njime odaje , neće steči mudrost. (Biblija,Psalmi,Izreke,20:1) I ne opijate se vinom,jer u tome leži propast.(Biblija,Poslanici Pavla,Efanidzanima, 5:18) “TKO ima jad? Tko ima nemir? Tko razmirice? Tko ima brige? Tko ima tupost očiju? Oni koji dugo ostaju uz vino” (Priče Salamunove 23:29, 30, NS).
Prikaži sve komentare (62)