Ataturk je govorio da turci ne treba da prave greške jer islam nije izgradio tursku naciju, nego su turci bili i prije islama. Stoga je po njjemu integrativniji faktor turcizam, nego islam. Da je islam integrativan, danas bi arapi bili jedna nacija. To je shvatio i Zulfirkarpašić, ali nije Alija. Alija je htjeo islamsku državu, a dobio je šta je dobio.
One koje je zapad pobio ili smjenio , kako Gadafija, Huseina,Mubarak, kao i što danas želi istu sudbinu za Asada, svi od reda su upozoravali muslimane u SFRJ da ne nasjedaju ponovo pod zapad, i tako ginu za novu NDH, nego da sa srbima dogovore suživot i saradnju. Čak je i sam Alija u jednom momentu prevagnuo, ali je poslije na nagovor amera povukao potpis sa dokumenta koji je trebao biti istorijsko NE zapadnim diktatima.
ako vidimo danas koje islamske države su priznale Kosovo, lako ćemo shvatiti koje su okupirane od strane zapada. Na sreću još uvijek najveći dio islamskog svjeta nije okupiran od zapada, tako da faktor islama na Kosovu pa makar on bio i lažan u islamskom svjetu nije odigrao nikakvu ulogu. Velika većina islamskog svjeta nije priznala Kosovo nego uvažava i dalje i ovako poniženu i potlačenu Srbiju.
Prikaži sve komentare (27)