Gdje je ta statistika? O kojim bolestima se kod pasa radi? Koliko je slučajeva zaraženih ljudi bilo u posljednjih 5-10 godina. Mora postojati evidencija, pa bi bilo skroz ok da je vidimo. Isto tako, kad bi "građani" prestali zlostavljati pse bilo bi i manje "agresivnih" pasa.
A gdje je tebi statistika o zlostavljanju pasa? Ima onih koji koji nikad nisu bili napadnuti od pasa jer se jednostavno rečeno ne kreću opasnim rutama i u opasno vrijeme. Ja sam lično doživio napad i vidio najmanje pet napada pasa lutalica. Ali, nisam vidio ni jedno zlostavljanje pasa od strane ljudi. Svi na kontra proteste da toj ogavnoj bagri iz dobrostojećih familija i ološu koji koristi problem za stizanje materijalne dobiti pokažemo koliko nas je uklanjanje pasa lutalica!!!!
Da,upravo tako.Kada bi se "građani"počeli dostojanstveno ponašati prema napuštenim psima,kada bi ih ti isti "građani"prestali mučiti i kada bi ti isti "građani"prestali napuštati svoje ljubimce,uopšte ne bi bilo nesretnih pasa na ulicama,a kamoli ,nazovimo to tako tek da "građani" bolje razumiju,"agresivnih"pasa..Pa još kada neko bez grama mozga izjavi pojam "bijesan"pas,nije svjestan šta je rekao.Da postoji ijedan bijesan pas na ulici,čitava Bosna bi automatski bila u karantini.
Prikaži sve komentare (324)