Čuj ovo bosanski nastavni plan i program?!?! Valjda bošnjački! Da je bosanski značilo bi da podjednako odgovara svima, i hrvatima i srbima i bosnjacima. Bosnje sve svoje nazivaju bosanskim imenom a onda se cude kako eto srbi nece bosanski jezik a hrvati bosanski plan i program u skolama. Haos od drzave.
Nije haos od drzave nego haos u glavama. Npr. mene kao bosanskog Hrvata nitko nije pitao ali odrekli smo se tog bosanskog, na hrvatskim podrucjima je sluzbeno "hrvatski" iako je meni uvijek bilo prirodnije reci haos nego kaos itd... znaci nase hrvatske pametnice tj. vodje su se odrekle tog bosanskog... isto je i sa Srbima, njhove vodje su izbrisali gdje god su mogli to bosansko... prema tome nemamo mi sta Bosnjacima spocitavati mi smo sami sebi pljunuli na svoju (bosansku) istoriju i kulturu.
@ivo.kuroishijin nisam bas siguran uto sto pises. Ne mozes ti ovo novokomponovano (neo)bosanstvo muslimana u bosni nazivati autentičnim. To sto ti govoris hrvatski a neko srpski, to sto nosis hriscansko ili kršćansko, slovensko ili slavensko ime, to sto si nastavljač one kulture koja je ovde prezivela 5 vekova strasne okupacije dovoljno govori ko se odrekao svojih korena a ko nije. To ne moze da promeni neki lingvista koji menja jezik. Uostalom to je kod vas hrvata postalo pravilo, ne samo u bih
Prikaži sve komentare (111)