Cuj ovoh sdp ovaca, oni su protiv sta god uradi i predlozi neko. Valjda si zato opozicija. Vi ste protiv da se uvede bosanski jezik u skolu i da konacno djeca imaju pravo da uce taj jezik. Pa covjek vam fino kaze da je to jedina opcija jer hrvati nece da uce bosanski jezik. U zemlji bosni oni zele da uce hrvatski jezik i vi ublehe ste protiv da bosanci dobiju svoj. Pa dobro i bravar nije nikad dao da se uvede nacija bosanaca i hercegovaca i imao si problem ako si rekao da govoris bosancki jezik. Ako treba iz pocetka sve osnovati al treba osnovati nesto sto ce izucavati bosanski jezik. Pa ako hrvari o srbi zele svoje da izucavaju imaju pravo al ce i bosnjaci a i oni koji se osjecaju bosancima i hercegovcima uciti bosanski jezik.
Ljudi ne razumiju da se ovdje ne radi samo o jeziku, radi se o nastavnom planu i programu. Ovo je uradjeno da se u Jajce uvede bosanski plan i program, a nazalost u ovakvim vremenima i ovakvoj drzavi to je moguce samo razdvajanjem. Dosta nas bi bilo sretno da je samo jedan Npp, ali nece jedan konstitutivni narod i sta sad. Po SDP i pametnicama na klixu objediniti sve skole i uciti po hrvatskom Npp. E tako je bilo u Jajcu, zato je i ovakva odluka napredak.
Konju a treba bosnjaci i dalje da uce srpski i hrvatski jezik. Jel to tvoje rjesenje. Jel retarde to je tvoje rjesenje glupi yale. Drzi se repanja ko ona majmuncina. Dosta je bilo price da mi nemamo pravo da ucino svoj jezik. Ako oni zele da uces hrvatski neka plate ako zele srpski neka plate. Jer dosta je bilo toga da bosnjaci i naravno bosanci i hercegovnci u svojoj zemlji bosni i hercegovini posebno sto su vecina uce jezike drugih drzava. Naravno bravar je to sve osigurao pa da vi retardi skriveni liberalisti mozete srati o tome i otkrivati sebe da ste u stvari lazno za bosnu i hercegovinu. I molim te idi u srbiju ili hrvatsku pa uci. I ovdje se ne radi o 10 ucenika nego o stotinamaucwnika koji nemaju pravo da uce svoj jezik. A ako u zenici ima 5 ucenika koji zele da uce neki drugi jezik neka se kao i bosnjacka djeca strpe jedno 50 godina pa nek kada postanu vecina traze kao sto to traze hrvati u jajcu
Prikaži sve komentare (111)