Цијена је базирана на потенцијалном извозу за турску, извозне фирме користе предност робе бх поријекла које немају царину у турској чиме је домаћа пшеница конкурентна пшеници из других земаља. Иначе ријеч је о пшеници треће класе, тзв. Б2 квалитет, таква пшеница се корисити искључиво у кондиторској индустрији и неупотребљива је за брашно. Иначе све брашно у бих се производи од увозних пшеница јер домаће немају потребан квалитет.
Па није ме нико слагао, то ми је посао па знам... :-) Домаће пшенице не иду више од 5% у производњи брашна јер квалитет не може више да поднесе али с обзиром да се посљењих година усталио извоз за турску онда се углавном сва количина извезе јер је исплативије него да се продаје домаћим млинарима... :-)
@januardeveti koja se psenica koristi kod nas? Dali i mi uzimamo onaj GMO otrov od Monsanta ili bar imammo nase staro organsko sjeme?
Prikaži sve komentare (28)