Ova me engleska nevjerovatno asocira ne neku bivšu Yu republiku. Odaberite slobodno koju hoćete. Mogla je zajedno nastupati sa wELLSOM Irskom Škotskom i uzimati uvijek titule, al eto nije, košto neće ni u EU. A sada ni jedna prezadovoljna bivša republika nije u stanju da napravi ni kišobran i to naziva ekonomijom i demokratijom ??
Paralela ti nije na mjestu. Engleska bi u tom savezu (V.Britanija) imala dominantnu ulogu od trenera, igrača, mentaliteta i sl, i samim tim rezultati bi bilo identični ako ne i gori. Ljudima uporno govorim da je Engleze pregazilo vrijeme kad je u pitanju nogomet i to već deceniju i više. Kao prvo, stoperi su im godinama katastrofa, a od istih se u modernom nogometu gradi svaki napad. Nemaju ni jednog ball playing defendera tipa Ramos, Chiellini, Godin, Hummels itd.
@inhalator Nemaju nijednog veznjaka tipa Kross, Modrić, Iniesta, Pogba itd....jedino što im valja su napadači trenutno. Krilni igrači im ko muhe bez glave i godinama su takvi. Stelling ne bi imao mjesta u rezervnoj ekipi Italije, Španije, Francuske, Hrvatske itd...Davno pregaženo vrijeme kad je krilni igrač trebao imati samo brzinu.
Prikaži sve komentare (19)