Jugoslavija je bila prava slobodna i nezavisna drzava. To su vam one drzave cije vlade zaista imaju odresene ruke da razvijaju svoju zemlju kako oni zele, kada ne moraju da rade za interese banaka i korpororacija, kada onog ko ti destabilizuje drustvo mozes da strpas u zatvor, a da nikog ne pitas. E takve nezavisne i slobodne zemlje kao po nekom pravilu moraju da imaju jaku vojsku, pa i ovakve vrhunske vazduhoplovne baze kao sto je bio aerodrom Zeljava.
...Ali, Jugoslavija je imala svojih mana. Mnoge stvari su bile zabranjene. Bilo je zabranjeno viti verski zatucan, zatim Bosnjak nije smeo da klanja...
@Gasilac zasto ne bih znao gde je zeljava, gluposti... Pa sta ako je u nekom periodu bilo i bankrota i inflacije. Duzi su bili periodi napretka. A recimo i USA su krajem 70tih imale dvocifrenu inflaciju, a mnoge danas razvijene drzave su dozivele bankrot u svojoj istoriji. Trebalo je tu drzavu sacuvati jer samo nezavisne i jake drzave imaju sansu da od zemlje u razvoju postanu razvijene drzave.
Prikaži sve komentare (410)