Podanicki mentalitet balkanskih naroda je glavni razlog zasto nikad necemo napredovati i zasto cemo uvijek biti moneta za podkusurivanje nesporazuma izmedju velikih sila. Istorija je pokazala da kad se udruzimo, mozemo nesto i postici, ali nazalost to se desilo samo u jednom kratkom periodu (1945-1980). Prije i poslije toga su balkanci iz cijeloga spektra bili i ostali podanici velikih... RIma, Carigrada, Istambula, Moskve, Beca, Berlina, Washingtona...
Najgore je sto nam sadasnji vlastodrzci govore o "casnoj" pogibiji i "heroizmu" tih ljudi koji su poginuli pod tudjom zastavom i za tudji interes, propagiraju retrogradne chetnichke i ustashke ideje, a napadaju na jedino casno sto se desilo u istoriji balkanskih naroda, a to je narodna oslobodilacka borba od 1941 do 1945, kojom su Balkanci prvi put u istoriji bili nezavisni i samostalni, u pravom smislu tih pojmova.
@Eraser Živio govornik! Al' u qurcu... Da je bila časna ne bi svršila kako je svršila. Kada će te vi Jugonostalgičari uvidjeti da je raspad Jugoslavije i sve što je isti donio proizvod te Jugoslavije? Kada će te prestati maštati o samostalnosti, slozi, bratstvu i jedinstvu koja se održavala milconeskim pendrecima? Kada će te uvidjeti da je Jugoslavia osnovana na Jalti a ne u Jajcu? Kada će te shvatiti da smo bili plaćena pufer-zona između blokova kojih više nema? Probudite se!
Prikaži sve komentare (306)