Staljin jeste bio okrutan ali krimski Tatari su izabrali pogrešnu stranu i bili protiv rusa u II svjetskom ratu, a i kad se to dešavalo Krim je bio u sastavu Rusije, tako da ova mala ima ukrajinsko prijeklo kao i mi sto pisemo ovde. A ovo sto su novinari kliksa napisali "Demobilisani Tatari koji su se borili na strani Crvene armije kasnije su demobilisani i poslani na rad u Sibir i na Ural. Članovi njene porodice su se vratili kući nakon osamostaljenja Ukrajine." - SAMO ZNAČI DA POJMA NEMAJU
Tema je Evrovizija a sa takvim bolesnicima ćemo doći do Maja i Asteka koji su svaki dan odrbljivali na piramidama hiljde glava nedužnih plemena da njihov Bog primi što više krvi......... Svaka čast Jamali što je skromno i jednostavno pobijedila odvratnu Rusiju i uvijek će normalan svijet stati na stranu onoga koji svojim radom i skromnošću treba da dobije priznanje......... Da je lijepo vrijeme ne bi svi toliko pametovali, nego je stvarno dosadno!!!
Ako neki izaberu pogresnu stranu nemogu svi Tatari kolektivno biti krvi. A koliko je cetnika na kraju 2.sv rata promijenilo stranu zamijenivsi samo sajkace za petokrake i poslije rata su imali boracke penzije? Ako su njeni preci protjerani s Krima onda je njeno pravo da se osjeca kao Ukrajinka.
Prikaži sve komentare (165)